Spiritualitate

Taierea capului Sfântului Ioan Botezătorul – Ferească Dumnezeu să faci asta. Tradiții ascunse

La 28 August credinciosii ortodocșii prăznuiesc Taierea capului Sfântului Ioan Botezătorul. Această zi este marcată cu cruce roșie in calendarul ortodox, această zi fiind una de post, așa cum este și ziua de dinaintea acestui praznic foarte important pentru Biseria Ortodoxă.

CITEȘTE AICI: Se spune „La mulți ani” pe 29 august de Tăierea Capului Sfântul Ioan Botezătorul

Tăierea capului Sfantului Ioan Botezătorul este o sarbatoare foarte importanta, precum Schimbarea la Fata a Domnului si Adormirea Maicii Domnului.

Citește și: Mare sărbătoare astăzi! Peste 5 milioane de români îți serbeză ziua

Prin Schimbarea la Fata ni se arată chipul pe care îl va avea omul unit cu Hristos – chip de slava, iar prin Adormirea Maicii Domnului se arată ca acela care L-a purtat pe Hristos pleacă de la stricăciune la nestricăciune, iar prin această sărbătoare se arată ca toti aceia care au fost nestiutori de pocainta vestită de Sfantul Ioan Botezatorul vor ajunge in rai.

Sfântul Ioan ATENȚIE! Tradițiile zilei sunt riguroase și obligatorii pentru credincioși

Obiceiuri nestiute de Taierea Capului Sfantului Ioan Botezatorul

Acesta este motivul pentru care, Sfintii Parinti au randuit ca aceste trei sarbatori importante sa fie praznuite in luna august. Această lună fiind ultima lună din anul bisericesc.

In această zi de post, credincioșii merg la biserică, rugandu-se pentru sănătate, vindecare de boli și în special a copiilor bolnavi, dar și pentru cei ce au trecut în neființă.

Citește și: Rugaciunea Sfantului Ioan Botezatorul sarbatorit pe 29 august

Traditia spune ca în această zi crdincioșii nu vor avea voie sa mănânce fructe sau legume care au forma rotundă, sau culoare roșie, dar nici sa foloseasca cuțitul.

În această zi nu se lucrează pământul și nici nu se da cu mătura prin casă sau prin gospodărie, în aces fel se crede ca spiritele rele controlează casa sau credinciosul respectiv, iar acest lucru va aduce probleme grave cum ar fi : recolte sărace, boli grave ori stricarea recoltelor adunate peste an.

Acest articol a fost actualizat la: 29 august 2019 0:08

Share
Scris de
Sindilă Cosmin