Connect with us
E sărbătoare MARE! Cui trebuie să-i spui: "LA MULŢI ANI"

Spiritualitate

E sărbătoare MARE! Cui trebuie să-i spui: „LA MULŢI ANI”

În fiecare an, pe 5 septembrie sunt pomeniţi Sfântul Proroc Zaharia și Dreapta Elisabeta, părinții Sfântului Ioan Botezătorul.

Sfântul Proroc Zaharia erra preot din Legea Veche, la Templul din Ierusalim, în timpul împăratului Cezar August (63 î.Hr.-14 d.Hr.), la Roma, iar în Țara Sfântă domnea Irod cel Mare, pe vremea nașterii Domnului Hristos. Zaharia preotul era căsătorit cu Elisabeta, una din fiicele lui Aaron.

Într-o zi, când preotul Zaharia a intrat ca de obicei în Templu, a văzut pe îngerul lui Dumnezeu în timp ce stătea de-a dreapta altarului tămâierii. El  i-a vestit că Elisabeta va avea un băiat la bătrânețe, pe Ioan Înaintemergătorul, proorocire care s-a și adeverit.

E sărbătoare importantă în calendarul ortodox

Când s-a născut Iisus Hristos în Betleem, venind magii de la răsărit au spus regelui Iudeii, Irod Idumeul, de nașterea Sa.

Cum în acea perioadă s-a născut și Ioan Înaintemergătorul, mama lui s-a temut pentru viaţa bebeluşului.

Tradiția ne spune că, de teamă, Elisabeta s-a ascuns împreună cu copilul într-o peșteră de cealaltă parte a Iordanului și astfel nu a fost găsită de ostași. Irod a poruncit ostașilor ca, în locul copilului, să-1 înjunghie pe tatăl său, preotul Zaharia. Astfel, ostașii au mers la Templu, au înjunghiat pe bătrânul preot „între Templu si altar”, stropind, cu sângele său, altarul Domnului.

Citeşte şi LUNĂ plină în Pești! Care este semnificația și ce trebuie să faci

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Spiritualitate

To Top