Connect with us
A murit Mihai Dan Zaharia, fostul președinte al CS Rapid

Sport

A murit Mihai Dan Zaharia, fostul președinte al CS Rapid

Doliu în rândul fanilor clubului Rapid București. Mihai Dan Zaharia, omul care și-a dedicat viața clubului feroviar, a încetat din viață la vârsta de 75 de ani, conform unui comunicat oficial al grupării bucureștene.

Fostul preşedinte al Clubului Sportiv Rapid Bucureşti, Mihai Dan Zaharia, a decedat la vârsta de 75 de ani, potrivit unui comunicat postat pe pagina de Facebook a grupării.

Fost atlet de performanţă, Mihai Zaharia şi-a dedicat viaţa şi cariera clubului feroviar, pe care l-a slujit din postura de sportiv, antrenor şi apoi conducător.

A practicat atletismul de performanţă la Rapid între 1962 şi 1974, recordurile sale personale fiind la săritura în lungime 8,01 m (1969) şi la triplusalt 15,54 m (1968).

Mihai Zaharia strâns 16 selecţii în echipa naţională (1 la Campionatele Europene în aer liber, 1 la Campionatele Europene de sală, 1 la Cupa Europei în aer liber, 5 la Jocurile Balcanice în aer liber, 8 la meciuri interţări în aer liber).

A obţinut o medalie de argint la Jocurile Balcanice în aer liber, la săritura în lungime (7,61 m, în 1970) şi una de bronz, la săritura în lungime (7,59 m, 1971).

Ca antrenor, şi-a pus amprenta asupra rezultatelor excepţionale realizate de sportivi de real succes, precum Violeta Beclea, Rodica Mateescu, Anuţa Cătună, Valy Ionescu-Caciuriac, Gabriela Szabo sau Marian Oprea, precizează comunicatul.

Zaharia a ocupat funcţia de preşedinte al clubului giuleştean între 1990 şi 2011, perioadă în care echipa feminină de volei a cucerit 10 titluri naţionale, cea de handbal a devenit campioană naţională, câştigătoare a Cupei României şi a City Cup, iar poloiştii au fost cvadrupli campioni naţionali.

În mandatul regretatului Mihai Zaharia s-a cucerit şi ultima medalie olimpică rapidistă, de către luptătorul Gheorghiţă Ştefan, la JO Beijing 2008.

Citește și: Academia Rapid a cumpărat brandul FC Rapid. Clubul din Giulești, aproape de marea renaștere

Citește și: Clubul Rapid în plină sărbătoare! Au împlinit 95 de ani de la înființare

foto: Agerpres.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Sport

To Top