Connect with us
A recunoscut că este gay! Celebrul bărbat a făcut anunțul oficial: 'Mi-a fost greu să...

Sport

A recunoscut că este gay! Celebrul bărbat a făcut anunțul oficial: ‘Mi-a fost greu să…

Fostul jucător Thomas Beattie, 33 de ani, e al doilea fotbalist britanic ce recunoaște că e gay.

Fost mijlocaș, ce a evoluat la tineretul lui Hull City și a evoluat la echipe din SUA, Canada sau Singapore, a dezvăluit la ESPN: „E momentul să vă spun ceva foarte personal. E ușor să stai în tăcere, dar adevărata provocare e să vorbești. Pentru mine, e momentul să-mi trăiesc adevărul și să sper că va produce o schimbare. Sunt frate, fiu, prieten și sunt gay. Mi-a luat mult să mă accept așa cum sunt și sper că va fi mai ușor pentru următoarea generație.

Nu am luat în calcul să spun asta cât jucam. Simțeam că trebuie să sacrific una din două: să fiu cine sunt sau să practic sportul pe care îl iubesc. În multe feluri, fotbalul m-a salvat, a fost felul în care am ales să evadez din viața mea. Societatea mi-a spus că masculinitatea e legată de sexualitate, așa că, fiind sportiv, am simțit o mare contradicție”.

Justin Fashanu, primul fotbalist care a anunțat că e gay

În 1990, Justin Fashanu a fost primul jucător care a recunoscut că e gay, dezvăluirea sa fiind urmată și de a unora ca Thomas Hitzlsperger sau Robbie Rogers, ambii cu aceeași orientare sexuală ca a lui Fashanu. De altfel, Troy Deeney, căpitanul celor de la Watford, spunea: „E posibil ca un fotbalist gay, cel puțin, să fie în fiecare echipă”.

Sunt Adrian Vrauko si de 14 ani lucrez în presa online. Am început ca redactor la Realitatea TV, am continuat mai apoi la Pro TV, Kanal D. Iar din 2014 am infiintat Revista Teo Trandafir, continuand cu HUFF.ro si multe alte site-uri din grupul AIR24. La HUFF.ro sunt Editor Of The Day si coordonez echipa editoriala.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sport

To Top