Connect with us
Aceștia vor fi adversarii lui CFR Cluj în acest sezon de Europa League

Sport

Aceștia vor fi adversarii lui CFR Cluj în acest sezon de Europa League

CFR Cluj și-a aflat adversarii din faza grupelor Europa League. Campioana României a fost distribuită în grupa A, alături de AS Roma (Italia), Young Boys Berna (Elveția) și ȚSKA Sofia (Bulgaria).

În ediția trecută a competiției, echipa antrenată de Dan Petrescu s-a calificat în primăvara europeană, terminând pe locul 2 o grupă cu Lazio, Celtic și Rennes. 

„Anul trecut, mă gândeam să facem și noi o victorie cu una din ele să nu ne facem de râs. La 4 victorii nu m-am gândit, sincer. Nu m-am gândit nicio secundă. Ăsta e adevărul, eu sunt altfel decât alți antrenori. Grupa pare mai accesibilă decât anul trecut, dar dacă suntem mulțumiți de grupă și după aia nu facem puncte degeaba suntem mulțumiți”, a declarat antrenorul clujenilor după tragerea la sorți.

La rândul său, Marius Bilașco, șeful departamentului de scouting, a considerat că „este o grupă echilibrată. Cert este că AS Roma e favorită. De asemenea, nici Young Boys nu e un adversar facil. Puteam să cădem mai rău însă, cu echipe mai dificile”.

Iată, pe scurt, cu ce „se laudă” adversarii lui CFR din această fază a Europa League:

AS ROMA

As Roma

Palmares: de 3 ori campioană a Italiei, de 9 ori câștigătoare a cupei Italiei, de 2 ori câștigătoare a supercupei Italiei, câștigătoare a Cupei Orașelor Târguri (sezonul 1960-1961).

AS Roma este considerată de Dan Petrescu drept principala favorită la câștigarea grupei. Capitolinii au terminat pe locul 5 în Serie A sezonul 2019-2020 și s-au calificat direct în faza grupelor Europa League. 

Lotul antrenat de Paulo Fonseca este evaluat de transfermarkt.com la peste 348 de milioane de euro. Cel mai scump jucător este mijlocașul ofensiv Nicolo Zaniolo, cu o cotă de piață 55 de milioane de euro.

În ultimul meci (1-0 cu Udinese, în deplasare), Fonseca a folosit un sistem 3-4-3: Mirante – Mancini, Kumbulla, Ilbanez – Santon, Pellegrini, Veretout, Spinazzola – Mikhtaryan, Dzeko, Pedro.

Romanii au un stil de joc spectaculos și produc confruntări cu multe goluri, așa cum sunt multe meciuri de fotbal azi în Serie A.

YOUNG BOYS BERNA

Young Boys Berna

Palmares: de 14 ori campioană a Elveției, de 7 ori câștigătoare a Cupei Elveției, câștigătoare a Supercupei Elveției.

Young Boys și-a început aventura europeană din acest sezon în Liga Campionilor. A trecut cu 3-1 de Klasivik (Insulele Feroe), apoi a pierdut (0-3) în fața lui Midtjylland (Danemarca), echipă care s-a calificat ulterior în faza grupelor, după ce a eliminat-o pe Slavia Praga. Campioana Elveției a ajuns în Play-off-ul Europa League, unde a învins-o, cu 3-0, pe FK Tirana.

Gerardo Seoane are la dispoziție un lot evaluat la 59 de milioane de euro. Cel mai scump jucător este atacantul francez cu origini cameruneze Jean-Pierre Nsame (7 milioane de euro).

În ultimul meci (1-0 cu FC Vaduz), Seoane a folosit un sistem 4-3-3: von Ballmoos – Zeslger, Lustenberger, Camara – Heftl, Sierro, Gaudino, Garcia – Fassnacht, Nsame, Mambimbi

În prezent, „tinerii” sunt pe locul 3 în ierarhia campionatului elvețian, la fel ca CFR în clasament fotbal România.

ȚSKA SOFIA

Palmares: de 31 de ori campioană a Bulgariei, de 20 de ori câștigătoare a cupei Bulgariei, de 4 ori câștigătoare a supercupei Bulgariei.

ȚSKA a terminat pe locul 3 în sezonul 2019-2020. Și-a început parcursul în Europa League încă din primul tur preliminar, trecând succesiv de: Sirens (Malta) 2-1, BATE Borisov (Belarus) 2-0, B36 Torshavn (Insulele Feroe) și Basel (Elveția) 3-1. Victoria cu Basel indică faptul că echipa din Sofia nu poate fi luată „la preț de matineu”.

Stamen Belchev are la dispoziție jucători ale căror sume de transfer însumează 18,5 milioane de euro (față de 23,9 milioane de euro, cât este valoarea lotului lui CFR Cluj). Cel mai scump fotbalist este mijlocașul central de origine senegaleză Younousse Sankharé, evaluat la 4 milioane de euro.

Belchev folosește de obicei un sistem 4-2-3-1: Busatto – Galabov, Antov, Matthelj, Mazikou – Geferson, Youga – Yomov, Sankhare, Keita – Sowe.

CFR Cluj are șanse apreciabile de calificare, având în vedere experiența europeană acumulată în ultimii ani de echipa antrenată de Dan Petrescu.

Sunt Adrian Vrauko si de 14 ani lucrez în presa online. Am început ca redactor la Realitatea TV, am continuat mai apoi la Pro TV, Kanal D. Iar din 2014 am infiintat Revista Teo Trandafir, continuand cu HUFF.ro si multe alte site-uri din grupul AIR24. La HUFF.ro sunt Editor Of The Day si coordonez echipa editoriala.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sport

To Top