Connect with us
Alba Blaj a pierdut finala Ligii Campionilor la volei feminin contra lui Vakifbank Istanbul

Sport

Alba Blaj a pierdut finala Ligii Campionilor la volei feminin contra lui Vakifbank Istanbul

Alba Blaj a jucat duminică împotriva echipei turce Vakifbank Istanbul, în finala Ligii Campionilor la volei feminin. Româncele nu au reușit să le facă față turcoaicelor și au pierdut partida în trei seturi.

Primele două seturi au fost câștigate de Vakifbank cu scorul de 17-25, 11-25. Al treilea a fost adjudecat cu 17-25.

CSM Volei Alba Blaj s-a calificat, în premieră pentru o echipă din România, în finala Ligii Campionilor la volei feminin, după ce a învins în semifinale formaţia turcă Galatasaray Istanbul cu scorul 3-1 (23-25, 25-17, 25-22, 25-22), sâmbătă, în Sala Polivalentă ”Ioan Kunst-Ghermănescu” din Bucureşti, care găzduieşte turneul Final Four al competiţiei.

Campioana de anul trecut a României (Blaj a terminat pe locul secund în ediţia recent încheiată) va juca în finală cu altă formaţie turcă, VakifBank Istanbul, deţinătoarea trofeului, duminică, de la ora 19,00.

VakifBank Istanbul a învins, sâmbătă, formaţia italiană Imoco Volley Conegliano cu scorul de 3-2 (25-22, 25-21, 17-25, 15-25, 16-14), în prima semifinală a competiţiei.

CSM Volei Alba Blaj a fost dominată în primul set de Galatasaray, care a condus de la un capăt la altul, echipa ardeleană reuşind să egaleze doar la 2 şi 8. Totuşi, echipa antrenată de Darko Zakoc a încercat să se apropie pe tabela de marcaj şi a cedat la diferenţă minimă, 23-25.

Echipa din Blaj a început în forţă actul secund şi a condus cu un neverosimil 7-1. Galatasaray a mai redus din ecart, 9-6, 11-9, 13-11, dar organizatoarea turneului Final Four a controlat clar a doua jumătate a setului şi s-a impus fără emoţii, cu 25-17.

Setul al treilea a fost unul deosebit de echilibrat, în care formaţia din Blaj a fost totuşi la cârmă, dar nu a reuşit să se desprindă decât la mijlocul setului la trei puncte, 15-12. A fost apoi 16-13, după o minge contestată îndelung de antrenorul echipei oaspete, chiar şi după proba video. Galatasaray a reuşit să profite de momentul de confuzie şi a egalat, 18-18, dar apoi CSM Volei Alba Blaj a revenit la conducere, s-a desprins la 22-19 şi a încheiat cu 25-122.

În setul patru, formaţia din Blaj a condus cu 3-1 şi 4-2, Galata a egalat, 4-4, apoi 5-5, dar gazdele au trecut din nou la cârmă, 7-5, 9-6, Blajul s-a desprins la 11-7 şi 14-10, iar de la 14-11 echipa antrenată de sârbul Zakoc a reuşit şase puncte consecutive, ajungând la 20-11.

Ardelencele s-au relaxat prematur şi echipa din Istanbul a reuşit să se apropie pe tabelă până la două puncte, 24-22, însă cubaneza Cleger Abel a adus punctul victoriei (25-22), după două ore şi 3 minute.

Ana Yilian Cleger Abel a fost cea mai bună de pe teren, cu 27 puncte, de la Blaj remarcându-se şi Natasa Krsmanovic, cu 10 puncte. Au mai jucat: Adina Salaoru (2 puncte), Tijana Malesevic (5), Petia Barakova (5), Aleksandra Crncevic (8), Melisa Memiş, Selime Ilyasoglu, Lena Moellers, Nneka Onyejekwe (8).

De la Galatasaray s-au evidenţiat Dobriana Rabadjieva, cu 19 puncte, Hristina Ruseva, 12 puncte, şi Sinead Jack, 11 puncte.

Meciul a fost arbitrat de finlandezul Kari Partiainen şi de elveţianul Stephan Grieder.

În finala mică, duminică, de la ora 16,00, se vor înfrunta Galatasaray şi echipa italiană Imoco Volley Conegliano.

Ce a spus căpitanul echipei Alba Blaj înainte de meciul cu Vakifbank

Jucătoarea echipei de volei feminin CSM Alba Blaj, Adina Salaoru, a declarat, sâmbătă seara, că nu îi vine să creadă că formaţia sa a învins Galatasaray şi s-a calificat în finala Ligii Campionilor unde va întâlni deţinătoarea trofeului, VakifBank Istanbul.

„Sincer, nu îmi vine să cred că ne-am calificat în finala Ligii Campionilor. Nimeni nu cred că realizează asta încă. Ne bucurăm foarte mult pentru victoria din această seară. A fost un meci dificil cu Galatasaray, dar avantajul nostru a fost că am plecat cu ultima şansă în Final4.

Cred că adversarii noştri ne-au subestimat. Iar noi ne-am concentrat şi am reuşit să ne impunem. Cred că am avut mai multă omogenitate decât Galatasaray şi nu am cedat nici măcar un moment. Am crezut mereu că putem câştiga această semifinală. Ne bucurăm că toată lumea a fost alături de noi. Aşteptăm şi mai mulţi oameni mâine, acum că suntem în finală şi avem drepturi egale cu ceilalţi”, a spus Salaoru după victoria din semifinale.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sport

To Top