Connect with us
Alex Bologa a castigat medalia de bronz la Jocurile Paralimpice de la Rio 2016, la judo, nevazatori, categoria 60 de kilograme.

Sport

Alex Bologa aduce prima medalie pentru Romania la Jocurile Paralimpice

Sportivul Alex Bologa, primul reprezentant al Romaniei la judo nevazatori la Jocurile Paralimpice, a castigat, joi, medalia de bronz la categoria 60 de kilograme.

Alex Bologa, antrenat la Centrul Olimpic National de la Cluj-Napoca de Gianina Andreica si Tamas Gergely, a trecut in primul meci al categoriei 60 de kilograme de coreanul Min-Ja Lee, iar in a doua lupta l-a invins pe algerianul Noura Mouloud, campion paralimpic al categoriei la JO de la Beijing si medaliat cu bronz la JO de la Londra.

In semifinale, sportivul tricolor a fost invins de japonezul Hirose Makoto, iar pentru medalia de bronz s-a confruntat cu Henry Borges (Uruguay), pe care l-a invins dupa nici un minut de lupta.

”Ma bucur mult pentru Alex, mai ales ca in ultimii ani doi a avut un progress fulminant, mai ales ca acum 3-4 ani nici nu practica judo. Fiind nevazator, trebuie apreciat ca a batut orice bariera, nu doar ca a luat o medalie, suntem fericiti pentru el, iar meritul este al Geaninei Andreica, ea l-a descoperit si l-a dus pana acolo”, a declarat, pentru News.ro, antrenorul lotului olimpic feminin, Florin Bercean, cel care l-a vazut si ajutat in pregatiri la Cluj-Napoca, in aceeasi sala, si pe Alex Bologa.

Alex Bologa (20 de ani) a participat in premiera la Jocurile Paralimpice, este total nevazator de la varsta de sase ani, iar in prezent este student la doua facultati.

La competitia de judo de la Jocurile Paralimpice participa 129 de sportivi (82 masculin, 47 feminin), reprezentand 36 de tari.

La JP de la Rio participa 12 sportivi romani: Florentina Hriscu (aruncarea discului), Florin Cojoc (saritura inaltime), Mihaela Lulea (para-canoe), Iulian Serban (para-canoe), Eduard Novak (ciclism), Olah Attila (ciclism), Alexandru Bologa (judo pentru nevazatori), Naomi Ciorap, Samuel Ciorap, Octavian Ilina (inot), Makszin Dacian (tenis de masa) si Bobi Simion (tenis de masa).

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sport

To Top