Connect with us
Alexandru Dedu, încrezător înaintea meciului de debut al naționalei femninine de handbal a României, contra campioanei mondiale, Norvegia.

Sport

Alexandru Dedu, încrezător înaintea debutului României la Europene

Alexandru Dedu este încrezător înaintea meciului de debut al naționalei femninine de handbal a României la Campionatul European, contra campioanei mondiale, Norvegia. Președintele federației a analizat pe larg confruntarea de diseară, precum și șansele pe care le are selecționata noastră, la clasarea pe podium.

Alexandru Dedu privește cu încredere debutul României

„Ne ducem acolo să facem o figură cât mai bună. Aşteptările mele sunt să văd o echipă care să bată şi să văd o concepţie de joc nouă, modernă. Grupa nu este cea mai accesibilă, dar nu cred că există formule matematice apropo de grupă. La Olimpiadă am început cu Angola, un adversar aparent uşor şi nu a fost chiar aşa. S-ar putea să fie o motivaţie în plus pentru fete să joace împotriva campioanei mondiale primul meci.”, a comentat Dedu la Prosport Live.

Fostul mare handbalist al Barcelonei a sintetizat și contextul favorabil de pe urma căruia ar putea beneficia echipa noastră.”Așa cum noi deplasăm 6-7 fete debutante și Norvegia este într-un schimb de generații. În aceste condiții, lipsite de certitudinile anilor trecuți, factorul surpriză poate face diferența.”

Podiumul ar fi o performanță uriașă

Dedu și-a concluzionat intervenția, prognozând șansele la podium ale „tricolorelor”.”E foarte greu să prindem podiumul. Dar dacă se întâmplă asta ar fi o performanță excepțională. Consider că echilibrul din interiorul lotului va fi arma noastră. Avem atât jucătoare experimentate care pot decide meciuri de unele singure, cât și tinere dornice de afirmare.”, a conchis Alexandru Dedu.

Citește și:TVR transmite Campionatul European de handbal feminin

România va juca în această seară contra Norvegiei, în primul meci al grupei D, în direct pe TVR1, de la ora 21:45. În cadrul aceleiași grupe mai evoluează și Rusia respectiv Croația. La finalul meciurilor din grupele preliminare, primele 3 echipe vor merge mai departe în grupele principale. Conform tabloului prestabilit, formațiile calificate din grupa D vor întâlni mai departe, cele mai bine 3 clasate echipe din Grupa C. Posibilele adversare sunt Ungaria, Muntenegru, Danemarca și Cehia.

George Vintilă este redactor HUFF.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sport

To Top