Sport

Alexandru Maxim, decisiv din nou pentru VfB Stuttgart

Alexandru Maxim a fost din nou decisiv în victoria lui VfB Stuttgart, scor 3-1, contra celor de la FC Nurnberg. Mijlocașul român a fost printre cei mai buni oameni ai șvabilor în victoria înregistrată aseară, în etapa a-14-a din liga a doua germană.

Analiza prestației lui Alexandru Maxim

Alexandru Maxim a fost distribuit în linia mediană a lui Stuttgart, de unde a dirijat majoritatea acțiunilor de atac ale echipei sale. Dispus la efort si foarte prezent în joc, Maxim s-a evidențiat prin atingerile fine ale balonului si pasele precise.

Jocul său bun coroborat cu o prestație colectivă excelentă au ajutat-o pe Stuttgart să deschidă scorul în minutul 3 prin Simon Terodde. Același atacant a dublat avantajul gazdelor 30 de minute mai târziu, cu ajutorul „decarului” român. Pauza a prins-o pe VfB la conducere.

În partea a doua, Kevin Mohwald a izbutit să reducă din diferență pentru FC Nurnberg în minutul 80. Totuși, Takuma Asano a „rezolvat” meciul pentru gazde, înscriind golul 3 în minutul 93. Scor final 3-1 pentru VfB Stuttgart.

Situația lui VfB Stuttgart

În urma victoriei de aseară, VfB Stuttgart a ajuns la 29 de puncte consolidându-și astfel poziția secundă în clasament. Actualmente, echipa lui Maxim este implicată în lupta pentru promovare, la care mai participă Braunschweig și Hannover96.

Citește și:Romania la Euro 2016. Lotul largit al nationalei

Ajuns la 26 de ani, Maxim a intrat în al-4-lea sezon petrecut în tricoul lui VfB Stuttgart. În 2013, el era transferat de la Pandurii Targu Jiu în schimbul a două milioane de euro. Maxim a adunat 120 de meciuri în toate competițiile pentru gruparea germană. În această perioadă, el a reușit 14 goluri și 33 de pase decisive.

Deși om de bază la VfB Stuttgart, Maxim nu-și găsește locul în naționala României pentru care a bifat numai 27 de partide. Debutul său pentru „tricolori” a fost în mai 2012.

Share
Scris de
George Vintilă

Acest site foloseste cookies.

Read More