Connect with us
Angelique Kerber a câştigat finala feminină de la Wimbledon

Sport

Angelique Kerber a câştigat finala feminină de la Wimbledon

Vești proaste pentru Serena Williams. Jucătoarea germană de tenis Angelique Kerber a câştigat, sâmbătă, finala feminină a turneului de Mare Şlem de la Wimbledon, după ce a învins-o în două seturi simetrice, 6-3, 6-3, pe americanca Serena Williams.

Kerber, 30 de ani, numărul 10 WTA şi cap de serie 11 la acest turneu, a cucerit pentru prima dată titlul la Wimbledon, al treilea de Mare Şlem al carierei sale, după doar o oră şi 6 minute de joc, într-un meci pe care l-a dominat autorita.

Pentru jucătoarea din Germania a fost a doua finală londoneză, ea pierzând în 2016 chiar în faţa învinsei de astăzi. Angelique Kerber a disputat astfel a patra ei finală de Grand Slam, după ce a obţinut titlul la Australian Open şi US Open în 2016.

Citește și: Elina Svitolina învinsă! Serena Williams, debut cu dreptul la Wimbledon

Starea Serenei Williams

Serena Williams, 36 de ani, a disputat sâmbătă prima ei finală de la revenirea în competiţii, după ce a născut, în urmă cu zece luni. Williams, locul 181 WTA şi cap de serie 25, a înregistrat până acum 7 succese la Wimbledon (2002, 2003, 2009, 2010, 2012, 2015, 2016), ea evoluând în ultimul act în zece ediţii ale turneului.

În semifinale Kerber trecuse de letona Jelena Ostapenko, cap de serie 12, cu 6-3, 6-3, după o oră şi opt minute de joc, în timp ce Williams o învinsese pe germanca Julia Goerges, cap de serie 13, cu 6-2, 6-4 după o oră şi zece minute de joc.

Finala masculină de la Wimbledon începe la ora obişnuită, deşi se suprapune cu finala Mondialului de fotbal

Finala masculină de la Wimbledon va începe duminică la ora obişnuită, deşi se va suprapune cu finala Cupei Mondiale de fotbal, în care ar putea juca naţionala Angliei, au anunţat luni organizatorii celui de-al treilea turneu de tenis de Mare Şlem al anului, citaţi de AFP.

Pentru organizatori, s-a pus problema dacă trebuie să schimbe ora finalei masculine de simplu, care este prevăzută la ora locală 14,00 (13,00 GMT), puţin înainte de finala Mondialului, a cărui lovitură de începere este prevăzută la 16,00 în Anglia (15,00 GMT).

Întrebarea este cu atât mai presantă cu cât Anglia ar putea juca finala Mondialului de fotbal din Rusia. Anglia trebuie să învingă Croaţia în semifinala de miercuri pentru a accede în finala Mondialului pentru prima oară din 1966, când a câştigat trofeul.

Organizatorii turneului de la Wimbledon au anunţat însă că finala masculină va începe la ora prevăzută.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sport

To Top