Connect with us
Antrenor de volei, acuzat de agresiune sexuală împotriva unor minore! Ce riscă vinovatul

Sport

Antrenor de volei, acuzat de agresiune sexuală împotriva unor minore! Ce riscă vinovatul

Un antrenor de volei din Austria a fost condamnat la închidoare, după ce a fost găsit vinovat de agresiunea sexuală a mai multor minore, printre care și nepoata sa, în vârstă de șase ani.

Potrivit acuzării, tehnicianul, în prezent în vârstă de 61 de ani, a violat şase fete pe parcursul a 16 ani, cele mai multe având la data săvârşirii faptelor între 9 şi 11 ani.

Faptele se petreceau în casa antrenorului, în cantonamente sau în timpul competiţiilor.

Curtea penală din Viena l-a găsit vinovat şi l-a condamnat la închisoare cu executare, deşi în timpul procesului inculpatul a susţinut că nu a fost un violator în serie dar că a comis ”unele acte iraţionale”.

El a fost prins în timpul unui turneu care a avut în 2016 la Klagenfurt când mai multe jucătoare din Portugalia l-au observat cum atingea o elevă de-a sa şi au alertat poliţia.

După acel eveniment, Federaţia de volei din Austria a introdus o serie de măsuri preventive, cei care doresc să devină antrenori trebuind să prezinte un cazier judiciar special.

TE-AR PUTEA INTERESA ȘI: Preot, condamnat la 63 de ani de închisoare. De ce este acuzat clericul

Un preot mexican a fost condamnat la 63 de ani de închisoare, deoarece a abuzat un bărbat care era minor în momentul comiterii faptelor, informează AFP.

Preotul Carlos Lopez Valdes, în vârstă de 72 de ani, „a fost declarat vinovat de viol şi condamnat la 63 de ani de închisoare”, a anunţat într-un comunicat asociaţia de apărare a drepturilor omului Cencos.

Victima, Jesus Romero Colin, astăzi în vârstă de 33 de ani, a fost abuzată sexual mai mult de un deceniu de către preot. Bărbatul a acuzat Biserica catolica mexicană că a ignorat denunţul său cu privire la faptele cărora le fusese victimă.

El a dat asigurări că, după ce i-a scris papei Francisc pentru a denunţa aceste abuzuri, suveranul pontif i-a răspuns cerându-i iertare în numele Bisericii Catolice.

Avocaţii victimei şi asociaţia Cencos pregătesc o procedură împotriva Bisericii Catolice pentru a obţine reparaţii financiare.

În 1997, unul dintre cele mai mari scandaluri de pedofilie a izbucnit când un grup de opt foşti Legionari ai lui Christos l-au acuzat de abuz sexual pe fondatorul congregaţiei, mexicanul Marcial Maciel, care ducea totodată o viaţă dublă cu două femei şi mai mulţi copii, de asemenea victime.

După ani de negare din partea ierarhiei catolice, preotul a fost destituit şi forţat să se retragă pentru a duce „o viaţă de rugăciune şi pocăinţă”. El a murit în 2008 la vârsta de 87 de ani, fără a fi anchetat niciodată de justiţie.

CITEȘTE ȘI: A ucis-o pe mama iubitei sale, fără milă. Ce a putut să îi facă și partenerei sale

Cine este Oana Neț, educatoarea din Timișoara care și-a ucis fiica și de ce ar fi comis crima

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Sport

To Top