Connect with us

Sport

Australia – Peru, scor final 0-2 şi rezumat video – CM 2018

Australia Peru scor final 0-2. Speranţele Australiei la calificarea în optimi au fost spulberate, iar Peru înregistrează prima victorie la acest Mondial şi termină grupa pe poziţia a treia.

Carillo, cu un voleu superb în minutul 18 şi veteranul Guerrero în minutul 50 au semnat golurile care au adus primele 3 puncte sud-americanilor la acest turneu final.

Grupa C a fost câştigată de Franţa, în timp ce Danemarca a terminat pe locul 2, după remiza albă de azi a celor două echipe.

Rezumat meci:

Stire initiala

Din Grupa C, Franţa este sigură de calificarea în optimi, dar are nevoie de un egal pentru a câştiga grupa. Danezii pot termina pe unul din primele trei locuri.

Vezi aici scorul live al meciului Australia vs Peru!

Un eşec al danezilor coroborat cu victorie a Australiei în meciul cu Peru, care nu are niciun punct, ar putea trimite Socceroos în optimi la golaveraj.

Cum Danemarca şi Australia au terminat la egalitate meciul direct, se poate apela şi aici la clasamentul fair play. Australia are trei cartonaşe galbene, iar danezii au patru avertismente.

Ambele goluri ale echipei de la Antipozi la această ediţie a competiţiei au fost marcate de căpitanul Mile Jedinak, din penalty-uri.

Australia nu va putea conta pe atacantul Andrew Nabbout, titular în primele două jocuri, care a devenit indisponibil pentru restul turneului, din cauza unei accidentări la umăr.

Tomi Juric ar putea fi varianta de înlocuire, dacă selecţionerul Bert van Marwijk nu va fi tentat să îl utilizeze pe tânărul Daniel Arzani. Fanii australieni l-ar dori în teren pe ”veteranul” Tim Cahill (38 ani), care nu a jucat niciun minut în Rusia.

De partea cealaltă, selecţionerul Ricardo Gareca are probleme cu atacantul Jefferson Farfan şi cu fundaşul Alberto Rodriguez, ambii indisponibili. Anderson Santamaria va fi probabilul înlocuitor al lui Rodriguez.

Peruanii vor încerca să obţină primele puncte la CM 2018 şi eventual să evite ultimul loc din grupă. Sud-americanii nici nu au marcat până acum în turneu, pierzând primele partide cu 0-1. Peru a ajuns la opt partide fără victorie la Cupa Mondială (două egaluri, şase eşecuri).

Australia, la a cincea sa Cupă Mondială şi a patra consecutivă, s-a calificat doar o dată în optimi, în 2006. Socceroos au ajuns la cinci meciuri fără victorie.

Meciul de marţi va fi primul dintre cele două echipe. Ambele s-au calificat după baraje intercontinentale.

Farfan, la un pas de tragedie la CM 2018

Atacantul peruan Jefferson Farfan va rămâne internat în spital pentru 72 de ore, după ce şi-a pierdut cunoştinţa în timpul unui antrenament al naţionalei ţării sale şi va rata partida cu Australia, din cadrul Grupei C a Cupei Mondiale de fotbal, programată marţi, a anunţat selecţionerul Ricardo Gareca, citat de Reuters.

Gareca a lăudat modul în care au acţionat gazdele din Rusia după ce Farfan a fost transportat la spital sâmbătă, în urma unei ciocniri cap în cap cu un coechipier, în cursul şedinţei de pregătire.

„A rămas inconştient timp de câteva minute. A fost asistat şi stabilizat, iar acum se află la spital. Acolo sunt protocoale în materie de recuperare, aşa că este obligatoriu pentru el să rămână spitalizat timp de 72 de ore”, a declarat Gareca.

„Asta a stabilit Rusia. El poate fi externat din spital, însă înţelegem că grija faţă de jucători este o prioritate pentru Rusia aşa că le mulţumim organizatorilor pentru întregul ajutor medical pe care l-au oferit”, a adăugat selecţionerul argentinian.

Veştile despre Farfan vin la cinci zile după ce Marocul l-a inclus pe Noureddine Amrabat în echipă la meciul cu Portugalia, deşi acesta fusese spitalizat pentru o contuzie suferită în jocul de debut împotriva Iranului.

Nord-africanii au fost criticaţi pentru decizia lor, mai ales după ce Amrabat şi-a scos casca de protecţie, la doar 16 minute de la debutul jocului.

Sindicatul internaţional al fotbaliştilor FIFPro a deschis această situaţie ca pe „un alt exemplu alarmat al modului în care un jucător este pus în pericol”.

Australia Peru scor live: Echipe probabile de start

Echipele probabile care vor evolua pe stadionul Fişt din Soci (capacitate 48.000 locuri):

Australia: Ryan – Risdon, Sainsbury, Milligan, Behich – Jedinak, Mooy – Leckie, Rogic, Kruse – Juric. Selecţioner: Bert van Marwijk.

Peru: Gallese – Advincula, Ch. Ramos, Santamaria, Trauco – Tapia, Yotun – Carrillo, Cueva, Flores – Guerrero. Selecţioner: Ricardo Gareca.

Arbitru: Serghei Karasev (Rusia).

Meciul este televizat de TVR 2, de la ora 17.00, Partida Australia vs Peru se dispută simultan cu Danemarca vs Franţa.

Huff.ro vă ţine la curent cu scotul live al acestei partide şi vă oferă rezumatul video.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sport

To Top