Connect with us
Autocarul echipei CSU Craiova, atacat cu pietre la Târgu Mureş

Sport

Autocarul echipei CSU Craiova, atacat cu pietre la Târgu Mureş

Autocarul echipei de fotbal CSU Craiova a fost atacat de superoterii Universităţii Craiova la Târgu Mureş, acolo unde noua Universitatea Craiova dispută un meci cu ASA. Suporterii echipei Universitatea Craiova nu acceptă CSU în Liga 1.

Dacă jucătorii de la CSU vor câştiga partida împotriva ASA Târgu Mureş, atunci vor urca pe locul 1 în clasament înaintea meciului Stelei. Condiţia e să învingă la o diferenţă de patru goluri, scrie sport.ro.

Fanii care au vandalizat autocarul jucătorilor au strigat „CSU nu e Ştiinţa!”. Cei care au plănuit atacul fac parte din fosta galerie a Universităţii, Peluza Sud 97. Imaginile incidentului de la Târgu Mureş au apărut pe reţeaua de socializare Facebook şi s-au viralizat imediat.

CS Universitatea Craiova este un club de fotbal din capitala Băniei apărut în anul 2013. Clubul s-a înfiinţat ca urmare a asocierii dintre Primăria Craiova, Clubul Sportiv Universitatea Craiova şi SC Blue Lions Capital SA. Echipa CSU Craiova apărută în urmă cu trei ani este continuatoarea Clubului Sportiv Universitatea Craiova, înfiinţat în anul 1948.

Echipa CSU Craiova a apărut din cauza unui conflict între Adrian Mititelu şi primăria oraşului. Mititelu ameninţa cu mutarea echipei la Drobeta-Turnu Severin. După schimbarea acţionariatului în mod repetat, FC U Craiova a intrat în dispută cu Federaţia Română de Fotbal şi a fost dezafiliată în anul 2011.

CITEŞTE ŞI: Ciprian Marica s-a retras din cariera de fotbalist la 31 de ani

După încetarea scandalului, FC U Craiova s-a reafiliat, tot cu Mititelu patron. Tot în 2011, primăria Craiovei a decis reînfiinţarea echipei U Craiova preluând atât statutul fostei echipe cât şi palmaresul, ceea ce a dus la o dispută identitară între suporterii aceleiaşi echipe.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sport

To Top