Connect with us
Belgia - Anglia scor live și video: Finala mică de la CM 2018

Sport

Belgia – Anglia scor final 2-0 și rezumat video: Belgienii au câștigat finala mică a CM 2018

Belgia Anglia scor final 2-0. Trupa lui Eden Hazard a obținut bronzul Mondial, după ce a învins selecționata Angliei în finala mică a CM 2018.

Belgienii au punctat în ambele reprize și au o obținut o victorie fără prea mari emoții. Englezii au avut câteva momente bune de joc în repriza secundă, dar per ansamblu, jocul echipei lui Southgate nu a impresionat.

Vezi rezumatul mai jos!

Final: Belgia a câștigat finala mică! Echipa antrenată de R.Martinez este locul 3 mondial la CM 2018!

Minutul 83: Alli l-a înlocuit pe Loftus – Cheek.

Minutul 82: Gol Belgia! Gol Hazard! Atacantul lui Chelsea are o incursiune frumoasă în careu și finalizează cu un șut puternic la colțul scurt!

Minutul 74: Lingard centrează de pe dreapta, Dier reia cu capul, dar mingea trece puțin pe lângă.

Minutul 70: Ocazie Anglia. Același Eric Dier primește o pasă de la Rashford, are o acțiune spectaculoasă, pătrunde cu mingea în careu și îl lobează pe Courtois, dar Toby Alderweireld respinge de pe linia porții. A fost cea mai mare ocazie a meciului.

Minutul 60: Lukaku este înlocuit de Mertens. Meci foarte slab făcut de golgheterul Belgiei.

Minutul 56: Lukaku, scăpat singur cu Pickford greșește din nou preluarea, iar portarul englez reține.

Minutul 55: Ocazie Anglia! Lingard trimite un șut centrare, dar Kane trece milimetric pe lângă minge și ratează șansa de a egala!

Update: A început repriza a doua, iar Anglia a făcut 2 modificări: Rose și Sterling au fost înlocuiți de Rashford și Lingard.

Pauză: Belgia conduce cu scorul de 1-0, la capătul unei prime reprize care nu a fost spectaculoasă. Anglia nu a reușit să îi dea emoții lui Courtois.

Minutul 38: Chadli s-a accidentat și a fost înlocuit de Vermaelen.

Minutul 34: Toby Alderweireld trimite spectaculos din voleu, dar mingea se duce puțin peste poartă.

Minutul 24: Kane lovește imprecis din marginea careului, iar mingea se duce pe lângă poartă.

Minutul 18: Loftus Cheek are o incursiune în careul belgian, dar Kompany respinge în corner.

Minutul 16: De Bruyne îl servește excelent pe Lukaku în careu, dar atacantul greșește preluarea și Pickford are șansa de a reține.

Minutul 12: Ocazie Belgia! Fundașii englezi, din nou nesiguri, i-au permis lui De Bruyne să șuteze din interiorul careului. Pickford a respins.

Minutul 4: Gol Belgia! Gol Meunier! Prima ocazie aduce deschiderea scorului. Chadli centrează, iar Meunier îi ia fața lui Rose și împinge mingea în poartă!

Update: Belgienii au avut lovitura de începere a acestei finale mici!

Update: Avem echipele oficiale de start!

Belgia: 1. Thibaut Courtois – 2. Toby Alderweireld, 4. Vincent Kompany, 5. Jan Vertonghen – 22. Nacer Chadli, 15. Thomas Meunier, 17. Youri Thielemans, 6. Axel Witsel, 7. Kevin De Bruyne – 9. Romelu Lukaku, 10. Eden Hazard (căpitan)

Anglia: 1. Jordan Pickford – 3. Danny Rose, 5. John Stones, 6. Harry Maguire – 12. Kieran Trippier, 21. Ruben Loftus-Cheek, 17. Fabian Delph, 4. Eric Dier, 16. Phil Jones – 10. Raheem Sterling, 9. Harry Kane (căpitan)

Selecţionatele Belgiei şi Angliei, care s-au mai întâlnit la Cupa Mondială de fotbal din Rusia, vor juca sâmbătă pentru medaliile de bronz, la Sankt Petersburg, într-un meci care se doreşte o consolare după dezamăgirea ratării calificării în finală.

Pentru Belgia un loc trei ar însemna cea mai bună performanţă a sa la Cupa Mondială, după ce în 1986 a pierdut finala mică disputată cu Franţa şi s-a clasat pe patru.

Anglia, campioană mondială în 1966, a mai jucat o finală mică în 1990, dar a pierdut cu 1-2 în faţa Italiei, echipa gazdă.

Ambele echipe trebuie să se regrupeze, să încerce să uite eşecurile din semifinale, într-un meci ce va fi diferit faţă de confruntarea din grupă, câştigată de Belgia cu 1-0, în care cele două reprezentative au aliniat garnituri de rezervă şi au părut mulţumite cu rezultatul.

Selecţionerul Belgiei, spaniolul Roberto Martinez, a schimbat atunci nouă jucători faţă de partida anterioară, iar antrenorul Gareth Southgate a înlocuit opt.

La EURO s-a renunţat la meciul pentru locul al treilea după ediţia din 1980, dar a fost păstrat în formatul Cupei Mondiale, în ciuda părerilor că este unul fără miză.

În general finalele mici tind să fie meciuri în care se marchează multe goluri, fiecare din ultimele trei câştigătoare înscriind trei goluri, Turcia în 2002, Germania în 2006 şi 2010, Olanda în 2014.

Belgia și Anglia, două echipe bune din punct de vedere statistic

Belgia este în continuare echipa cu cel mai bun atac de la CM 2018, cu 14 goluri, singurul meci în care nu a marcat în Rusia fiind semifinala pierdută în faţa Franţei. Belgia a stabilit un nou record de victorii consecutive, cinci, pentru ”Diavolii Roşii” la o Cupă Mondială.

Căpitanul echipei Angliei, Harry Kane, este golgheterul la zi al competiţiei, cu şase goluri, egalându-l pe compatriotul său Gary Lineker (1990) ca număr de goluri înscrise la o ediţie a Cupei Mondiale.

Belgia are nouă marcatori diferiţi la CM 2018, la doar unul de recordul de 10 stabilit de Franţa în 1982 şi egalat de Italia în 2006.

Anglia a marcat 9 din cele 12 goluri ale sale în Rusia din faze fixe, inclusiv penalty-uri. Totodată şi-a depăşit recordul său de goluri marcate la o Cupă Mondială, 11, în 1966, când a cucerit trofeul.

Mijlocaşul Jordan Henderson a pierdut primul său meci cu naţionala în ultimele 31 disputate, punând capăt celei mai lungi serii de invincibilitate a unui fotbalist englez la naţională.

Belgia are în lot nu mai puţin de 11 jucători care evoluează la echipe din Anglia.

Belgia a obţinut în Rusia doar a doua sa victorie în faţa englezilor, în 22 de partide, precedenta având loc în 1936, într-un meci amical. La Cupa Mondială, cele două echipe s-au mai înfruntat de două ori, în 1954 (4-4) şi în 1990 (1-0 pentru Anglia).

Belgienii îl vor recupera pentru meciul de sâmbătă pe Thomas Meunier, care a fost suspendat la partida cu Franţa.

Selecţionata Albionului va putea conta şi pe jucătorul de bandă dreaptă Kieran Trippier, care nu a mai jucat în ultimele minute ale meciului cu Croaţia din cauza unei accidentări la inghinali.

Belgia Anglia scor: Echipele de start

Echipele probabile pentru meciul care va avea loc pe stadionul din Sankt Petersburg (capacitate 68.134 locuri):

Belgia: Thibaut Courtois – Toby Alderweireld, Vincent Kompany, Jan Vertonghen – Thomas Meunier, Marouane Fellaini, Axel Witsel, Nacer Chadli – Kevin De Bruyne, Romelu Lukaku, Eden Hazard.

Selecţioner: Roberto Martinez.

Anglia: Jordan Pickford – Kyle Walker, John Stones, Harry Maguire – Kieran Trippier, Dele Alli, Jordan Henderson, Jesse Lingard, Ashley Young – Raheem Sterling, Harry Kane.

Selecţioner: Gareth Southgate.

Arbitru: Alireza Faghani (Iran).

Meciul Belgia – Anglia este televizat de la ora 17.00 de TVR 1 și TVR HD. Finala mică a CM 2018 poate fi urmărită live online streaming pe tvrplus.ro,

Huff.ro vă ține la curent cu scorul live al meciului și vă oferă rezumatul video.

Vezi și: Franța – Belgia scor final 1-0 și rezumat video. Francezii, în finala CM 2018

Vezi și: Croația – Anglia scor final 2-1 (după prelungiri) și Rezumat video. Croații, în finala CM 2018

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sport

To Top