BRD Bucharest Open: Jaqueline Cristian și Elena-Gabriela Ruse, a treia pereche română în semifinale

Ultimul update: vineri 20 iulie 2018 17:12 Data publicării: vineri 20 iulie 2018 17:11
Autor , în Sport

Vești bune pentru România! Jaqueline Cristian și Elena-Gabriela Ruse a devenit a treia pereche română calificată în semifinalele probei de dublu din cadrul turneului de tenis BRD Bucharest Open după ce a învins, vineri, cu scorul de 7-6 (3), 3-6, 10-4 cuplul din Australia format din Monique Adamczak şi Jessica Moore.

Până acum mai reuşiseră calificarea în penultimul act al probei de dublu perechile Mihaela Buzărnescu/Raluca Olaru şi Irina Begu/Andreea Mitu.

În primul set al întâlnirii de vineri, cele două perechi au reuşit câte un break fiecare, dar Jaqueline Cristian şi Elena-Gabriela Ruse s-au impus la tiebreak, 7-6 (3).

Cel de-al doilea set a fost început mult mai bine de australience, favoritele numărul 2, care beneficiind de un procentaj mai bun la primul serviciu s-au distanţat destul de repede la 3-0. Jucătoarele române au încercat o revenire, dar chiar dacă au reuşit să câştige de două ori pe serviciul adversarelor au cedat al doilea set cu 6-3.

În super tiebreak, Cristian şi Ruse au condus cu 6-2, 8-4 şi s-au impus în final cu 10-4. Ele vor întâlni în semifinale perechea Irina Begu/Andreea Mitu.

Prin calificarea în semifinalele competiţiei de la Arenele BNR, cuplul Jaqueline Cristian/Elena-Gabriela Ruse şi-a asigurat 3.435 de dolari şi 110 puncte WTA la dublu.

Ion Ţiriac spune că baza sportivă Arenele BNR a revenit în proprietatea statului

Fostul tenisman Ion Ţiriac, prezent, joi seara, la turneul BRD Bucharest Open, a declarat că din informaţiile pe care le are baza sportivă Arenele BNR a trecut din proprietatea Băncii Naţionale Române în cea a statului.

El speră ca baza din Cotroceni să fie administrată de Primăria Bucureşti pentru a putea fi modernizată în totalitate.

“Mai mult decât ce s-a făcut aici, pe maidan, nu se poate face, au 1.000 şi ceva de locuri, bravo organizatorilor (n.r. – turneului BRD Bucharest Open). Însă lucrurile par că se schimbă. Înţeleg că proprietatea (n.r. – Arenele BNR) a intrat în mâinile statului din nou.

Depinde în mâinile cui intră acum. Dacă intră în mâinile primăriei Bucureşti, pentru că ei au banii, ei sunt puterea locală… iar dacă primăria se implică, atunci din baza asta se pot face nişte lucruri minunate.

Dar asta costă. Pentru că trebuie luată de la A la Z. Nu mai merge să vopsim terenul central, aşa cum am făcut 23 de ani, să mai punem un scaun sau o lojă”, a afirmat Ţiriac.

Mai mulţi foşti şi actuali jucători de tenis, printre care se numără Ion Ţiriac, Ilie Năstase şi Simona Halep, au dat în judecată Banca Naţională a României la sfârşitul anului 2017 pentru reincluderea Arenelor BNR în circuitul sportiv, mai exact pentru transferul bazei din

Ce a cedat Ion Țiriac competiției

administrarea Băncii Naţionale a României către statul român, pentru a putea fi modernizată şi folosită.

Ion Ţiriac, proprietarul turneului BRD Năstase Ţiriac Trophy, a cedat competiţia la Budapesta din cauza faptului că Arenele BNR nu mai corespund cerinţelor ATP, Terenul Central fiind închis. În 2016, la ultima ediţie a turneului la Bucureşti, Terenul Central nu a putut fi folosit,

deoarece nu are avizul ISU de funcţionare, meciurile disputându-se doar pe terenurile secundare.

Citește și: BRD Bucharest Open 2018: Mihaela Buzărnescu, prima româncă în optimi

De altfel, turneul feminin BRD Bucharest Open se desfăşoară din acelaşi motiv pe un Teren Central improvizat în parcarea complexului sportiv.

Ion Ţiriac şi Ilie Năstase au criticat în mai multe rânduri atitudinea conducerii Băncii Naţionale a României, proprietara bazei sportive din Cotroceni, pe care a acuzat-o că nu doreşte să cedeze terenul Primăriei Capitalei, dar nici să investească în modernizarea Arenelor BNR

pentru a putea primi avizul ISU.

Sursa: Agerpres
Comentarii