Connect with us

Sport

Campioana la gimanstică, McKayla Maroney, spune că a fost molestată de sute de ori de medicul Larry Nassar

McKayla Maroney, una dintre fostele componente ale echipei de gimnastică artistică a Statelor Unite, medaliată cu aur la JO de la Londra în 2012, a făcut dezvăluiri cutremurătoare din trecutul său.

Aceasta a dezvăluit că a fost molestată de „sute” de ori de către fostul medic al lotului, Larry Nassar, iar calvarul a durat ani de zile.

Maroney afirmă că a fost agresată încă de la prima întâlnire cu medicul, când ea avea 13 ani, apoi abuzul a continuat mai mulţi ani.

”Prima oară mi-a spus că-mi va face un control general şi atunci a avut loc primul abuz. A afirmat că este nevoie de sacrificiu pentru a ajunge la JO şi să nu spun celorlalţi nimic”, a declarat fosta gimnastă, acum în vârstă de 22 de ani.

Fostul medic sportiv Larry Nassar a fost condamnat, în februarie, la o pedeapsă între 40 şi 125 de ani închisoare pentru abuz sexual asupra unor gimnaste americane, în urma a trei procese în care a fost implicat ca acuzat.

Medicul îşi va sfârşi astfel zilele în închisoare. El a primit 60 de ani de închisoare pentru posesie de imagini cu caracter pornografic infantil, apoi o pedeapsă între 40 şi 175 de ani de recluziune pentru că a agresat peste o sută de tinere gimnaste, anonime sau campioane olimpice, în cel mai mare scandal sexual din istoria sportului american.

Larry Nassar, în vârstă de 54 de ani, a agresat timp de două decenii cel puţin 256 victime identificate, în timp ce lucra în cadrul Federaţiei americane de gimnastică şi la Universitatea de stat din Michigan.

Cele trei procese au zguduit lumea gimnasticii şi sportului american, antrenând demisia mai multor responsabili ai Federaţiei care i-au permis acestui practician atât de multă vreme să abuzeze tinerele gimnaste, în ciuda numeroaselor plângeri primite.

McKayla Maroney a făcut dezvăluirile în urma unei campanii online

Mărturisirile fostei gimnaste au fost stârnite de o campanie pornită reţelele de socializare, care şi propune să scoată la lumină toate cazurile în care femeile au fost molestate de bărbaţi.

Foto: Hepta.ro

 

CUTREMUR în gimnastică! O campioană din România face mărturisiri îngrozitoare

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sport

To Top