Connect with us
Campionatul European de handbal feminin. România a pierdut finala mică

Sport

Campionatul European de handbal feminin. România a pierdut finala mică

Naţionala României a fost învinsă de echipa Olandei cu scorul de 24-20 (15-8), în meciul pentru locurile 3-4 la Campionatul European de handbal feminin – EHF EURO 2018 din Franţa, duminică, la Paris.

Tricolorele au ratat medaliile de bronz după o primă repriză foarte slabă, Olanda, vicecampioană europeană în urmă cu doi ani, reuşind să învingă din nou România după ce câştigase şi în grupele principale, cu 29-24.

România, lipsită de principala sa forţă ofensivă, Cristina Neagu, accidentată, a fost condusă cu 2-0 şi 3-1 în debutul partidei, a reuşit să egaleze, 3-3, dar au urmat patru goluri la rând ale olandezelor, care au controlat apoi restul primei reprize.

Ecartul s-a mărit pe fondul impreciziei româncelor la finalizate şi la pauză Olanda conducea cu 15-8.

Diferenţa de pe tabelă a ajuns la opt goluri, 16-8 (33), România având o perioadă de mai bine de zece minute fără gol înscris (până în min. 36). Intrarea Mădălinei Zamfirescu în joc (ea a debutat la EURO 2018 cu acest prilej) a dinamizat jocul echipei României,

care a reuşit cinci goluri consecutive, de la 21-13 la 21-18 (min. 52), fapt care a dat speranţe. Olanda a rezistat însă pe finalul partidei şi nu a permis echipei antrenate de Ambros Martin la mai puţin de trei goluri. În final, medaliată cu bronz la Mondiale a câştigat cu 24-20.

Lois Abbingh (ex-HCM Baia Mare) a fost desemnată cea mai bună jucătoare a echipei Olandei în acest meci.

România (locul 4) şi-a depăşit în Franţa performanţa reuşită la ediţia precedentă, locul 5, însă a rămas cu o singură medalie la Campionatul European, bronzul din 2010.

Au evoluat echipele:

România: Denisa Dedu (10 mingi parate), Yuliya Dumanska (3 mingi parate) – Laura Chiper (3 goluri), Aneta Udriştioiu, Melinda Geiger (2), Ana-Maria Dragut, Cristina Laslo (2),

Mădălina Zamfirescu (2), Eliza Buceschi (2), Crina Pintea (1), Raluca Băcăoanu, Gabriela Perianu (2), Bianca Bazaliu, Cristina Florică, Valentina Ardean-Elisei (6). Selecţioner: Ambros Martin.

Olanda: Tess Wester (14 mingi apărate) – Debbie Bont (1), Angela Malestein (4), Charris Rozemalen, Merel Freriks, Kelly Dulfer (1), Estavana Polman (7), Nycke Groot (5), Delaila Amega,

Maura Visser, Lois Abbingh (4), Laura van der Heijden (1), Inger Smits (1), Lynn Knippenborg (1). Selecţioner: Helle Thomsen.

Finala se joacă între Franţa şi Rusia.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sport

To Top