Connect with us
Cand incepe si cine transmite la TV Campionatul European de handbal feminin 2020

Sport

Când începe și cine transmite la TV Campionatul European de handbal feminin 2020

Campionatul European de handabal feminin 2020,  va fi a 14-a ediție continentală organziat de Federația Europeană de Handbal (EHF). În acest an gazdele acestei competiții care se desfașoară in luna decembrie  sunt Danemarca si Norvegia. Este a doua oară când cele două țari gazduiesc  impreună această competiție, prima fiind în ediția a 9-a din 2010. Danemarca va deveni a patra oară țară organizatoare, în timp ce Norvegia a doua. Competiția se va desfăsura intre 3-20 Decembrie 2020.

Cum se va desfăsura competiția

Pe data de 9 septembrie 2020,  Federatia Norvegiană de Handbal a declarat, că partidele se vor desfăsura doar in orașul Trondheim în arena Spektrum si nu în cele 3 săli alese inițial, care va permite acessul doar la 200 de spectatorii la fiecare partidă pentru a diminua șansele de răspandire a Covid19.  Danemarca și-a păstrat cele două săli alese inițial,  astfel partidele se vor desfășura în Jyske Bank Boxen din orașul Hering și în Arena de Nord din Frederinkshavn. În Danemarca nu sunt permise conglomerării de oameni mai mari de 500 de persoane.

Federația Europeană de Handbal (EHF) a anunțat pe data de 24 aprilie 2020 că, din cauza pandemiei de Covid-19, turneele de calificare vor fi anulate, astfel în Campionatul European de Handbal  feminim 2020 se vor califica echipele care au participat la ediția anterioară a competitiei, iar ordinea fiind făcuta de locul ocupat în clasamentul final.

Echipele calificate sunt : Danemarca, Norvegia, Franța, Rusia, Olanda, România, Suedia, Ungaria, Muntenegru, Germania, Serbia, Spania, Slovenia, Polonia, Cehia si Croația.

 

Unde este difuzată competiția.

Din anul 2019 Digi Sport a cumpărat pentru 3 ani drepturile de televizare ale Campionatelor Mondiale și Campionatelor Europene de handbal masculin și feminin, astfel și anul acesta pe Digi Sport vor fi difuzate competițile. Huff.ro va transmite live video și text Campionatul de handbal feminin.

Calendarul Complet al Campionatului Mondial și Campionatul European de handabal masculin și feminin: 

  • 3 decembrie-20 decembrie Campionatul European de handbal feminin
  • Ianuarie 2021- Campionatul Mondial de handbal masculin din Egipt
  • Decembrie 2021-Campionatul Mondial de handbal feminin din Spania
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sport

To Top