Categorii Sport

Când se vor relua meciurile cu spectatori! Anunțul făcut de ministrul Sporturilor

Ministrul Sporturilor a făcut câteva declarații cu privire la reluarea meciurilor cu spectatori, pe stadioanele din România. Ionuț Stroe a declarat că ministerul pe care îl conduce ia în calcul posibilitatea revenirii spectatorilor pe stadioane la sfârșitul acestei toamne, dar că că asta se va face în anumite condiții.

Când se vor relua meciurile cu spectatori

Ministrul Sporturilor, Ionuț Stroe a declarat că sunt șanse ca spectatorii să poată reveni pe stadioane la finalul acestei toamne. Totodată, Ministrul Tineretului și Sporturilor a spus, într-un mesaj pe Facebook, că are în vedere stabilirea unui set de măsuri care să permită reluarea competițiilor la nivel de copii și juniori, și la ligile inferioare.

Pe 1 octombrie ar urma să aibă loc la Guvern o evaluare generală a impactului măsurilor luate în ultima perioadă. Este vorba despre deschiderea şcolilor, a anumitor activităţi sportive, a cinematografelor, a restaurantelor, precum şi impactul campaniei electorale.

În funcție de această evaluare, ministrul are de gând să ia măsuri în privința meciurilor cu spectatori și în privința reluarea competițiilor la nivel de copii și juniori.

„Responsabilitatea organizării de meciuri cu spectatori aparţine în egală măsură autorităţilor, care trebuie să ofere aceste norme legale, dar şi organizatorilor acestor meciuri”, a subliniat Ionuț Stroe.

Precizăm faptul că, în România, competițiile sportive au fost sistate în momentul în care a început criza sanitară, adică la începutul lunii martie. Aceste activități au fost reluate în iunie, o dată cu primele meciuri din Liga I de fotbal.

Accesul spectatorilor a fost oprit, din cauza restricțiilor impuse de către autorități pentru limitarea răspândirii virusului.

Acum, după începerea școlii și după ce va avea loc și campania electorală, datele de la DSP-uri vor fi centralizate, și autoritățile vor ști clar care a fost impactul acestora asupra răspândirii virusului.

„La 1 octombrie se va face la nivelul Guvernului o evaluare generală a impactului măsurilor luate în ultima perioadă, adică deschiderea şcolilor, a anumitor activităţi sportive, a cinematografelor, a restaurantelor, precum şi, bineînţeles, impactul campaniei electorale”, a precizat Ministrul Tineretului și Sportului.

Share
Scris de
Emanuela Ursu

Acest site foloseste cookies.

Read More