Clasament CE handbal feminin 2018. Cum poate ajunge România în semifinale

Ultimul update: miercuri 12 decembrie 2018 21:46 Data publicării: miercuri 12 decembrie 2018 12:34
Autor , în Sport

CE Handbal feminin 2018 se apropie de final, iar echipa României este la un meci distanță de calificarea în semifinalele turneului care are loc în Franța.

Update: România a făcut un nou joc slab şi a pierdut cu Ungaria, scor 29-31. Pentru ca echipa noastră să ajungă în semifinale, este nevoie ca Germania să nu învină Olanda la o distanţă de cel puţin 11 puncte.

Vezi aici clasamentul live

Ştire iniţială

Naţionala feminină de handbal a României a reuşit o victorie dramatică în faţa Spaniei, cu scorul de 27-25 (10-12), marţi seara, la Nancy, în Grupa principală 2 a Campionatului European – EHF EURO 2018 din Franţa.

Tricolorele au obţinut o victorie foarte dificilă în faţa unei echipe deja eliminată din competiţie, după o primă repriză foarte slabă, dar păstrează prima şansă la calificarea în semifinale.

Debutul de meci a fost catastrofal pentru România, care avea un singur gol marcat după aproape 14 minute de joc şi era condusă cu 6-1.

Româncele care au comis enorm de multe greşeli, unele de debutante, au început cursa de urmărire şi la pauză ibericele aveau doar două goluri în plus, 12-10.

România a reuşit egalarea abia în min. 41, 15-15, iar un minut mai târziu a trecut la conducere, cu 16-15. Spania a mai avut o revenire şi a condus cu 17-16, dar România a marcat patru goluri consecutive şi s-a desprins la 20-17 (47).

Spania nu a renunţat la luptă şi a rămas mereu aproape pe tabelă, însă România s-a impus în cele din urmă cu 27-25.

Crina Pintea a fost desemnată cea mai bună jucătoare a meciului, pivotul naţionalei României marcând şase goluri şi reuşind să aibă o contribuţie majoră pe ambele faze de joc.

Neînvinse în grupa preliminară, tricolorele nu au mai reușit jocul bun pe care l-au arătat și în grupa principală.

Echipa antrenată de Ambros Martin a fost învinsă de Olanda în primul meci, iar acum are nevoie de victorie în ultima partidă, cea cu Ungaria, pentru a reuși calificarea în careul de ași al competiției.

Clasament CE handbal feminin 2018

Miercuri vor avea loc ultimele partide din grupă, Spania – Norvegia (16,45), Ungaria – România (19,00) şi Olanda – Germania (22,00). Primele două clasate se califică în semifinale.

În cazul în care reușește calificarea, România poate da peste Rusia, Franța sau Muntenegru.

Sursa: Huff.ro
Comentarii