Clasament CE handbal feminin 2018. Cum poate ajunge România în semifinale

12.12.2018
Clasament CE handbal feminin 2018. Cum poate ajunge România în semifinale

CE Handbal feminin 2018 se apropie de final, iar echipa României este la un meci distanță de calificarea în semifinalele turneului care are loc în Franța.

Update: România a făcut un nou joc slab şi a pierdut cu Ungaria, scor 29-31. Pentru ca echipa noastră să ajungă în semifinale, este nevoie ca Germania să nu învină Olanda la o distanţă de cel puţin 11 puncte.

Vezi aici clasamentul live

Ştire iniţială

Naţionala feminină de handbal a României a reuşit o victorie dramatică în faţa Spaniei, cu scorul de 27-25 (10-12), marţi seara, la Nancy, în Grupa principală 2 a Campionatului European – EHF EURO 2018 din Franţa.

Tricolorele au obţinut o victorie foarte dificilă în faţa unei echipe deja eliminată din competiţie, după o primă repriză foarte slabă, dar păstrează prima şansă la calificarea în semifinale.

Debutul de meci a fost catastrofal pentru România, care avea un singur gol marcat după aproape 14 minute de joc şi era condusă cu 6-1.

Româncele care au comis enorm de multe greşeli, unele de debutante, au început cursa de urmărire şi la pauză ibericele aveau doar două goluri în plus, 12-10.

România a reuşit egalarea abia în min. 41, 15-15, iar un minut mai târziu a trecut la conducere, cu 16-15. Spania a mai avut o revenire şi a condus cu 17-16, dar România a marcat patru goluri consecutive şi s-a desprins la 20-17 (47).

Spania nu a renunţat la luptă şi a rămas mereu aproape pe tabelă, însă România s-a impus în cele din urmă cu 27-25.

Crina Pintea a fost desemnată cea mai bună jucătoare a meciului, pivotul naţionalei României marcând şase goluri şi reuşind să aibă o contribuţie majoră pe ambele faze de joc.

Neînvinse în grupa preliminară, tricolorele nu au mai reușit jocul bun pe care l-au arătat și în grupa principală.

Echipa antrenată de Ambros Martin a fost învinsă de Olanda în primul meci, iar acum are nevoie de victorie în ultima partidă, cea cu Ungaria, pentru a reuși calificarea în careul de ași al competiției.

Clasament CE handbal feminin 2018

Miercuri vor avea loc ultimele partide din grupă, Spania – Norvegia (16,45), Ungaria – România (19,00) şi Olanda – Germania (22,00). Primele două clasate se califică în semifinale.

În cazul în care reușește calificarea, România poate da peste Rusia, Franța sau Muntenegru.