Connect with us
Clubul Rapid în plină sărbătoare! Au împlinit 95 de ani de la înființare

Sport

Clubul Rapid în plină sărbătoare! Au împlinit 95 de ani de la înființare

Clubul Rapid a sărbătorit, sâmbătă, 95 de ani de la înfiinţare pe Stadionul Giuleşti-Valentin Stănescu în faţa a aproximativ 7.000 de suporteri, în cadrul festivităţii desfăşurându-se şi un meci de fotbal old boys la care au participat formaţiile Rapid Bucureşti şi o selecţionată a României formată doar din foşti jucători rapidişti care au evoluat sub tricolor.

Meciul de fotbal s-a încheiat cu scorul de 3-3, golurile fiind înscrise de Robert Ilyeş (3) pentru Rapid Old Boys şi de Florin Constantinovici (2) şi Florin Şoavă pentru România.

În loturile echipelor participante s-au aflat foşti fotbalişti care au făcut istorie de-a lungul timpului la Rapid.

Printre aceştia s-au numărat Leontin Toader, Cristian Dulca, Ştefan Nanu, Adrian Iencsi, Marian Grigore, Florin Motroc, Florin Şoavă, Mihai Iosif, Florică Drăghici, Mugur Bolohan, Daniel Chiriţă, Gheorghe Butoiu, Zeno Bundea, Cezar Zanfir, Florin Constantinovici, Robert Ilyeş, Ovidiu Herea, Valentin Negru, Răzvan Raţ, Ianis Zicu, Valentin Bădoi, Iosif Damaschin, Dumitru Tîrţău şi Vasile Caciureac.

Cine a asistat la eveniment

Au asistat la eveniment din tribuna oficială loturile de handbal, polo, volei, box şi baschet ale CS Rapid, alături de preşedinta grupării giuleştene, Vali Caciureac.

De asemenea, printre invitaţi s-au numărat preşedintele Federaţiei Române de Haltere, Nicu Vlad, precum şi foştii fotbalişti rapidişti Cristian Săpunaru, Ion Motroc, Bebe Năsturescu şi Ion Goanţă.

Ceremonia de aniversare a 95 de ani de la înfiinţare a fost urmată de partida Academia Rapid – AFC Singureni, contând pentru manşa secundă a barajului pentru promovarea în Liga a III-a.

Fotbal Club Rapid București este un club de fotbal din București, România. Clubul a fost fondat în 1923 de către un grup muncitor de la Atelierele Grivița sub numele de Asociația culturală și sportivă C.F.R.. Rapid a câștigat de 4 ori titlul (de 3 ori Campionatul României

Citește și: Academia Rapid a cumpărat brandul FC Rapid. Clubul din Giulești, aproape de marea renaștere

— 1967, 1999 și 2003 — și în 1942 un campionat de război a cărui trofeu purta denumirea de „Cupa Basarabia” și de 13 ori Cupa României.

În iunie 2016, Rapid a fost declarat în instanță în faliment; deși nu era definitivă, decizia a avut ca urmare faptul că echipa nu a mai putut înregistra contracte noi și neavând legitimați suficienți jucători, clubul nu s-a putut înscrie în prima divizie în sezonul 2016–2017, în urma

hotărârii Ligii Profesioniste de Fotbal. La scurt timp a urmat și desființarea echipei.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sport

To Top