Connect with us
CM 2022 Qatar. În ce perioadă se va disputa turneul și unde se joacă finala

Sport

CM 2022 Qatar. În ce perioadă se va disputa turneul și unde se joacă finala

CM 2022 Qatar. Cupa Mondială de fotbal din anul 2022 se va disputa, în premieră, în perioada 21 noiembrie – 18 decembrie. Decizia a fost luată din cauza faptului că în Qatar vara sunt mult peste 40 de grade Celsius.

Cu toate acestea, temperaturile vor fi destul de ridicate și în acea perioadă, așteptându-se maxime care pot ajunge și la 35 de grade.

Consiliul FIFA va decide umărul de echipe în acord cu organizatorii din Qatar în următoarele luni. S-a propus un sistem în care ar urma să intre în competiție 48 de țări, față de 32 câte au fost la CM 2018.

Qatarul, ţara gazdă a Cupei Mondiale din 2022, s-ar putea opune organizării unui turneu final cu 48 de echipe, a declarat, luni, preşedintele FIFA, Gianni Infantino, citat de AFP.

Formula cu 48 echipe va intra sigur în vigoare la CM 2026, care va fi găzduită în comun de SUA, Canada şi Mexic.

Finala CM 2022 ar urma să se dispute pe Lusail Iconic Stadium o arenă de peste 86.000 de locuri, dintr-un oraș ce ar urma să fie construit în următorii ani!

De asemenea, cu ocazia acestui turneu final va fi construit și cel mai scump stadion din lume, „Doha Sports City Stadium”, care va costa peste 2 miliarde de dolari.

Președintele FIFA: CM 2018, cea mai bună Cupă Mondială din istorie

Până la turneul din 2022, președintele FIFA, elvețianul Gianni Infantino, a avut doart cuvinte de laudă despre CM 2018.

El a spus că aceasta este cea mai bună „Cupă Mondială din toate timpurile”.

„Încă de acum câţiva ani am spus că acest Mondial va fi cel mai bun din istorie, iar astăzi pot să o spun cu convingere: este vorba de cea mai bună Cupă Mondială din toate timpurile”, a declarat Infantino, vineri, cu două zile înainte de încheierea turneului final.

Conducătorul FIFA a apărut în faţa jurnaliştilor într-un hanorac de culoare roşie, pe care era imprimată sigla CM 2018, alături de preşedintele Comitetului rus de organizare, Aleksei Sorokin.

El a ţinut să mulţumească, cu această ocazie, „guvernului lui Vladimir Putin”, pentru modul în care s-a ocupat de organizarea unui eveniment de o asemenea anvergură.

„Rusia s-a schimbat, a devenit o adevărată ţară a fotbalului, nu doar prin organizarea Cupei Mondiale la cel mai înalt nivel, dar şi fotbalul face acum parte din ADN-ul ţării, graţie performanţelor echipei naţionale, a întregii munci depuse, a infrastructurilor, totul este magnific şi foarte eficient”, a adăugat Infantino.

Vezi și: Croația – Anglia scor final 2-1 (după prelungiri) și Rezumat video. Croații, în finala CM 2018

Vezi și: Franța – Belgia scor final 1-0 și rezumat video. Francezii, în finala CM 2018

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sport

To Top