Connect with us
Cristiano Ronaldo a câștigat Balonul de Aur, pentru a patra oară în carieră. Distincția a fost acordată pe baza votului unui juriu format din jurnaliști

Sport

Cristiano Ronaldo a câștigat Balonul de Aur pentru a patra oară

Cristiano Ronaldo a câștigat, luni, Balonul de Aur, pentru a patra oară în carieră. Internaţionalul portughez al echipei Real Madrid a primit în acest an distincția doar din partea France Football, după încheierea colaborării cu FIFA.

Pentru prima oară din 2009, revista France Football a realizat ancheta fără sprijinul FIFA. De această dată, învingătorul a fost ales prin votul unui juriu format din jurnaliști sportivi din întreaga lume. În anii trecuți distincția era acordată în baza alegerii făcute de jucători, antrenori și jurnaliști.

Anunțul oficial a fost făcut la câteva ore după ce pe rețelele de socializare a apărut o imagine cu coperta de marți a revistei France Football, pe care Cristiano Ronaldo apărea cu trofeul.

Fotbalistul portughez a câștigat în acest an Liga Campionilor şi Supercupa Europei cu Real Madrid. El a devenit și Campion European cu naţionala țării sale. Cristiano Ronaldo a mai primit de trei ori Balonul de Aur: în 2008, când juca la Manchester United, și în 2013 și 2014, la Real Madrid.

Cristiano Ronaldo a devenit în 2016 Campion European

Ronaldo este și unul dintre cei trei finaliști pentru titlul de jucătorul anului. Pentru distincția oferită de FIFA, el este în competiție cu argentinianul Lionel Messi (FC Barcelona) şi francezul Antoine Griezmann (Atletico Madrid). Cei trei au fost preferaţii căpitanilor şi antrenorilor echipelor naţionale, ai reprezentanţilor mass-media şi fanilor de pe o listă iniţială de 23 de jucători.

Câştigătorul titlului de jucătorul anului va fi anunţat la gala FIFA din 9 ianuarie, la Zurich.

FIFA și France Football acordau împreună titlul Balonul de Aur, însă anul acesta nu au ajuns la un acord.  Acest premiu a fost fondat în 1956, în acelaşi an în care a luat fiinţă Cupa Campionilor Europeni, devenită ulterior Liga Campionilor.

FIFA s-a asociat cu France Football în 2010, pentru a acordat distincția celui mai bun fotbalist al lumii. Forul mondial a plătit peste 15 milioane de euro pentru a-şi asigura licenţa trofeului. Trofeul se acorda pe baza votului căpitanilor şi selecţionerilor echipelor naţionale, precum şi pe cel al jurnaliştilor.

Citește și: Cristiano Ronaldo a pozat dezbracat! Toate femeile sunt in delir

Lionel Messi și Cristiano Ronaldo au fost singurii laureați ai trofeului FIFA Ballon D’or. Fotbalistul Barcelonei a câștigat trofeul de 4 ori, iar internaționalul lui Real Madrid a primit două distincții.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sport

To Top