Connect with us
Cristiano Ronaldo fotbalistul numărul 1 în 2016. Starul portughez a câștigat tot ce se putea câștiga la nivel personal și colectiv.

Sport

Cristiano Ronaldo fotbalistul numărul 1 în 2016

Cristiano Ronaldo fotbalistul numărul 1 în 2016. Starul portughez a câștigat tot ce se putea câștiga la nivel personal și colectiv.

Cristiano Ronaldo fotbalistul numărul 1 – trofee, distincții și zeci de goluri

Ajuns la 32 de ani, lusitanul din atacul lui Real Madrid a arestat majoritatea trofeelor puse în joc în 2016. La nivel colectiv, finalul primăverii i-a adus lui CR7 cel de-al treilea trofeu UEFA Champions League din carieră. În finala de pe San Siro, șeptarul Realului a marcat penalty-ul decisiv din victoria în fața celor de la Atletico Madrid. Ulterior, el și Real Madrid aveau să câștige și Supercupa Europei, scor 3-2, contra Sevillei.

Vara lui 2016 l-a găsit pe Ronaldo la Campionatul European din Franța. Conducând magistral în grupe selecționata Portugaliei, atacantul a mers cu echipa țării sale până în finala de pe Stade de France. În fața a 80.000 de spectatori ce susțineau frenetic adversara și totodată, țara gazdă, Franța, Ronaldo și compania părea victimă sigură. Ronaldo a părăsit terenul accidentat după nici jumătate de oră, dar colegii săi au rezistat atacurilor franceze. După 109 minute de joc, scorul era alb 0-0. Dar finala avea să ia o turnură neașteptată când nou-intratul Eder a trimis o „torpilă” imparabilă, lângă stâlpul din dreapta al porții lui Hugo Lloris. Portugalia era campioană europeană.

Ultimul trofeu la nivel colectiv pe care Ronaldo l-a bifat a fost Campionatul Mondial al Cluburilor. Real Madrid a învins cu 4-2 pe japonezii de la Kashima Antlers. Portughezul a marcat un hattrick.

Finalul anului l-a prins pe Ronaldo în prim-planul fotbalului mondial. El și-a adjudecat detașat Balonul de Aur, devansându-i pe eternul rival Lionel Messi și pe Antoine Griezmann. Este cel de-al 4-lea trofeu de acest gen pe care îl câștigă în întreaga carieră.

Citește și: Cristiano Ronaldo a câștigat Balonul de Aur pentru a patra oară

Astfel, Cristiano Ronaldo a închis un 2016 perfect, în care a dominat categoric fotbalul la nivel planetar. Ca în fiecare an, Ronaldo anunță performanțe și mai mari, proporționale cu ambiția care l-a adus pe culmile acestui sport.

George Vintilă este redactor HUFF.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sport

To Top