Connect with us
Cristiano Ronaldo singurl fotbalist miliardar în topul Forbes

Sport

Cristiano Ronaldo singurl fotbalist miliardar în topul Forbes

Starul portughez și atacantul echipei Juventus Torino a devenit primul fotbalist miliardar, reușind să strânga un miliard de dolari pe parcursul carierei lui de fotbalist, conform revistei economice americane Forbes, Ronaldo a câștigat anul trecut suma brută de 105 milioane de dolari în perioada 1 iunie 2019 – 1 iunie 2020.

Portughezul este singurul care reușește să atingă acest prag întru-un sport de echipă , după adunarea a 650 milioane de dolari doar din salarii , pe parcursul carerei lui de 17 ani de profesionsit. Restul banilor adunați, provenind din contracte de publicitate si alte activități.

Rivalul său numărul unu , Lionel Messi care a început craiera 3 ani mai târziu față de Cristiano Ronaldo , a strâns până acum 650 milioane de eruo din salarii, începând cu anul 2005, în timp ce legendarul fotbalist David Becham și-a încheiat cariera cu suma de 500 de milioane de dolari, bani proveniți nu doar din salarii.

Cristiano Ronaldo este câștigătorul a nu mai puțin de 5 Baloane de Aur, fiind si cea mai urmărită personalitate pe rețeau de socializare instagram cu un număr de 222 milioane de urmăritori.

Forbes menționeaza că cel mai bine plătit sportiv din lume este tenismenul Roger Federer cu suma de 106 milioane de dolari , urmând apoi fotbaliștii Cristiano Ronaldo (105 milioane ) și Lionel Messi (104 milioane ) .

Cristiano Ronaldo este al doilea fotbalist după Messi,  care reușește să câștige de 3 ori Gheata de Aur . Alaturi de Manchester United si Real Madrid  a căștigat de 3 ori Premier League, La Liga, FA Cup, de 2 ori Football League Cup, Copas del Rey, Supercupa Spaniei și FA Community Shield .

În ianuarie 2014 Cristiano Ronaldo reușește să marcheze golul cu numărul 400 la nivel de senior, fiind numit ulterior cel mai bun jucător  portughez din toate timpurile  de către Federația Portugheză de Fotbal .

Începutul carierei de fotbalist a fost la echipa de juniori Andorinha , unde a jucat timp de doi ani , fiind transferat ulterior de C.D Național . În 1997 a ajuns la Sporting Lisabona, find promovat la echipa mare Ladislau Boloni, jocul său atrăgând atenția antrenorului de atunci al echipei Manchester United, Alex Ferguson, care la adus la echipă în schimbul sumei de 12,2 milioane de lire sterline.

Având un numar de peste 100 de selecții si convocări la trei campionate Europene și alte trei Mondiale. Pe 14 octombrie 2019 , într-un meci cu Ucraina , încheiat 1 – 2 , Cristiano Ronaldo a reușit din penalty înscrierea golului cu numărul 700 din carieră. Fotbalistul este cotat la 90 de milioane de euro , potrivit Transfermarkt.

Emanuel Laurențiu - redactor. Colegul nostru redactează știri în domeniile știri interne, știri externe.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sport

To Top