Connect with us
Cristina Neagu a fost desemnată cea mai bună handbalistă din lume. Federația Internațională de Handbal a făcut anunțul.

Sport

Cristina Neagu a fost desemnată cea mai bună handbalistă din lume

Cristina Neagu a fost desemnată cea mai bună handbalistă din lume, a anunțat Federația Internațională de Handbal. Cristina Neagu, de la Buducnost Podgorica, a fost desemnată cea mai bună handbalistă din lume în 2016, ea mai primind această distincţie în 2010 şi 2015.

Cristina Neagu a fost desemnată cea mai bună handbalistă din lume, pentru a treia oară în carieră

Rezultatele au fost stabilite în urma votului jurnaliştilor, specialiştilor şi fanilor, pe site-ul oficial al federaţiei internaţionale, www.ihf.info.

Neagu a avut o cursă strânsă cu sportiva norvegiană Nora Mork şi cu olandeza Nycke Groot. Însă, românca s-a impus datorită opţiunii clare a fanilor, 37,14 la sută faţă de 20,86 la sută Mork. Groot s-a clasat a treia. Locul patru i-a revenit jucătoarei suedeze a echipei CSM Bucureşti, Isabelle Gullden, câştigătoare cu formaţia română a Ligii Campionilor în 2016. A cincea s-a clasat Kari Grimsbo, din Norvegia. Mork, Groot şi Grimsbo sunt componente ale echipei Gyor, finalistă a Ligii Campionilor, anul trecut.

La masculin, handbalistul anului a fost ales francezul Nikola Karabatici (Paris Saint-Germain). De asemenea a primit titlul pentru a treia oară (după 2007 şi 2014).

În ierarhia similară a tehnicienilor, au triumfat francezul Didier Dinart, antrenorul naţionalei masculine a Franţei, şi islandezul Thorir Hergeirsson, antrenorul reprezentativei feminine a Norvegiei.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sport

To Top