Connect with us
CSU Craiova - Hermannstadt: Finala Cupei României are loc pe 27 mai, la București

Sport

CSU Craiova – Hermannstadt: Finala Cupei României are loc pe 27 mai, la București

CSU Craiova  – Hermannstadt este finala Cupei României, sezonul 2017-2018. Echipa din Sibiu este în premieră într-o finală de Cupă. De asemenea, este pentru prima oară după 36 de ani când o echipă de ligă secundă ajunge în această fază a Cupei.

Echipa de ligă secundă FC Hermannstadt s-a calificat, în premieră, în finala Cupei României la fotbal, joi seara, după ce a învins formaţia de primă ligă Gaz Metan Mediaş cu scorul de 3-2 (3-1), în deplasare, în manşa secundă a semifinalelor.

FC Hermannstadt, care este aproape de promovare în eşalonul de elită, câştigase şi în tur, cu 1-0.

HC Hermannstadt a tranşat derby-ul sibian şi calificarea încă din prima jumătate de oră, în care a punctat prin Ştefan Blănaru (11), pe contraatac, prin Petrişor Petrescu (28), cu un şut din marginea careului, şi prin Cristian Sîrghi (31, autogol), care as deviat în propria poartă centrarea lui Bogdan Rusu.

Gaz Metan deschisese scorul prin Sergiu Popovici (6), cu un voleu la centrarea lui Darius Olaru. Portughezul David Caiado (78) a închis tabela, din centrarea lui Ely Fernandes.

CSU Craiova – Hermannstadt, prima finală de Cupă din ultimii 36 de ani, cu o echipă de ligă inferioară

Medieşenii au terminat meciul în inferioritate numerică, Diogo Rosado părăsind terenul în min. 77, după ce antrenorul Pustai efectuase toate schimbările.

FC Hermannstadt este prima echipă de eşalon inferior care joacă finala Cupei României după 1982, când FC Baia Mare (Divizia B) era învinsă de Dinamo cu 3-2.

În finală, FC Hermannstadt o va întâlni pe CS Universitatea Craiova, pe 27 mai, pe Arena Naţională din Bucureşti. În semifinale, Universitatea a trecut de FC Botoşani, după 5-1 şi 1-2.

De-a lungul timpului, patru echipe din liga a doua au reuşit să câştige Cupa României – Metalul Reșița (2-0 cu Dinamo, în 1954), Arieşul Turda (2-1 cu Rapid, în 1961), Chimia Râmnicu Vâlcea (1-1 şi 3-0 la rejucare cu Constructorul Galaţi, formaţie din liga a treia, în 1973) şi Rapid (2-1 după prelungiri cu U Craiova, în 1975).

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sport

To Top