Connect with us
Dan Petrescu, plecat aproape sigur de la CFR Cluj! Cine ar putea fi noul antrenor al campioanei României

Sport

Dan Petrescu, plecat aproape sigur de la CFR Cluj! Cine ar putea fi noul antrenor al campioanei României

Dan Petrescu, antrenorul care a adus echipei CFR Cluj titlul de campioană în acest sezon, urmează să își rezilieze contractul cu gruparea din Gruia.

Conform celor de la Digi Sport, cele două părţi ar fi ajuns deja la un acord, astfel că antrenorul va pleca în China, liber de contract.

Viitoarea destinație a Bursucului ar putea fi Guizhou Hengfeng, care i-ar oferi tehnicianului român un salariu de 800.000 de euro anual.

O situație similară s-a întâmplat în urmă cu trei ani de zile, când Dan Petrescu a plecat la chinezii de la Jiangsu Suning, imediat ce a câștigat Supercupa României cu ASA Tg. Mureș.

Edi Iordănescu și Marius Șumudică s-ar număra printre favoriții de a fi noul antrenor al lui CFR Cluj, dar nu e exclusă nici varianta unui tehnician străin.

„A fost foarte greu. Am avut mari emoţii. Mi-a fost teamă ca munca de un an de zile să nu o pierdem în final. Am condus de la început până la sfârşit în acest sezon şi să nu uităm că nu am pierdut niciun meci în 2018. Aşa că pot spune că nu mă aşteptam să câştigăm titlul.

Nu credeam pentru că atunci când am venit la CFR am semnat pe doi ani, iar în primul ziceam să revenim în cupele europene, iar abia în al doilea să încercăm să câştigăm titlul. Dar iată că am reuşit”, a spus Petrescu,după câștigarea titlului de campion.

„Momentul cel mai greu a fost când am făcut egal cu Astra acasă, iar apoi am jucat în deplasare cu FC Viitorul. Dar am reuşit să îi surprindem acolo, am jucat agresiv şi am câştigat. Dar azi cu ei a fost mult mai greu pentru că s-a simţit crisparea şi presiunea.

Mi-e greu să mă bucur azi, sunt stresat. Mă voi bucura pentru acest titlu abia peste 2-3 zile. Aşa sunt eu. Mă repet, mi-a fost teamă pe finalul meciului pentru că FC Viitorul are jucători foarte valoroşi care pot face diferenţa oricând.

Ca să iei campionatul în România azi nu trebuie să faci un sezon foarte bun, ci să faci un play-off foarte bun. Iar în play-off nu a fost deloc uşor, dovadă că am încheiat cu 5 victorii şi 5 egaluri”, a adăugat el.

Dan Petrescu și Gigi Becali, amendați de comisia de disciplină a FRF

Comisia de Disciplină din cadrul Federaţiei Române de Fotbal i-a sancţionat, vineri, pe antrenorul echipei CFR Cluj, Dan Petrescu, şi pe finanţatorul FCSB, Gigi Becali, cu câte 100.000 de lei penalitate sportivă pentru declaraţii calomnioase, comportament jignitor şi declaraţii care afectează imaginea fotbalului.

„FC CFR 1907 Cluj – FC FCSB – Plângere – Admite în parte plângerea formulată de către FC CFR 1907 Cluj. În temeiul art. 12, art. 14 bis, 15, coroborat cu art. 20, raportate la art. 52.5, cu aplicarea art. 9, alin. 1.1 si 4, toate din RD, se sancţionează dl. George Becali cu Avertisment şi penalitate sportivă de 100.000 lei. FC FCSB – FC CFR 1907 Cluj – Plângere.

Admite în parte plângerea formulată de către FC FCSB. În temeiul art. 12, art. 14 bis si 15, coroborat cu art. 20, raportate la art. 52.5, cu aplicarea art. 9, alin. 1.1 si 4, toate din RD, se sancţionează dl. Dan Petrescu cu Avertisment şi penalitate sportivă de 100.000 lei”, se arată în soluţiile Comisiei de Disciplină publicate, vineri, pe site-ul oficial al LPF.

Cluburile CFR Cluj şi FCSB, care s-au aflat în lupta pentru titlu în actuala ediţie a Ligii I, şi-au solicitat reciproc depunctarea în faţa Comisiei de Disciplină a FRF. Conducerea grupării ardelene a depus plângere solicitând depunctarea adversarilor ca urmare a comportamentului jignitor şi xenofob al finanţatorului Gigi Becali la adresa oficialilor CFR.

La rândul lor, oficialii FCSB au depus plângere solicitând depunctarea formaţiei CFR Cluj pentru că antrenorul Dan Petrescu a declarat că adversarii din lupta pentru titlu sunt avantajaţi de arbitri.

Citește și: CFR – Viitorul SCOR 1-0 și FCSB – Astra SCOR 1-0. CFR Cluj campioană

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sport

To Top