Sport

Derby de România promite spectacol de zile mari

Derby de România se joacă astăzi de la ora 20:30, pe Național Arena. Cel mai așteptat meci din fotbalul românesc le găsește pe cele două rivale în poziții diametral opuse.

Pe de o parte, Dinamo, ocupanta locului 6 cu 26 de puncte este separată de marea rivală de 7 puncte. De cealaltă parte, Steaua este lider în Liga 1 cu 34 de puncte, cu unul mai mult decât ocupanta locului 2, Viitorul Constanța.

Derby de România-scurt istoric recent

Alb-roșii vin după victoria la limită contra celor de la FC Voluntari, scor 2-1. Steliștii nu traversează o perioadă favorabilă în campionatul intern, unde au pierdut cu Chiajna și au remizat cu FC Botoșani în ultimele două partide. Chiar și așa, moralul echipei lui Reghecampf ar trebui să fie ridicat în urma victoriei din Europa League, contra lui Osmanlispor, scor 2-1. În urma partidei de joia trecută, gruparea din Ghencea a revenit în cursa pentru calificare.

Istoricul ultimelor întâlniri directe o plasează pe Dinamo în postura de favorită, după victoria 3-1 din turul sezonului trecut. Totuși, de la acel meci, între cele două rivale s-au înregistrat 5 rezultate de egalitate. De aceea meciul din această seară este deschis oricărui rezultat.

Citește și:Ioan Andone este convins ca Dinamo o poate bate pe Steaua

Spectacol pe teren și în tribune

Dincolo de spectacolul din teren, este de așteptat ca show-ul din tribune să completeze imaginea unui derby veritabil. Fiind gazde, dinamoviștii vor cu siguranță majoritari pe stadion. Din informațiile apărute până la această oră, gruparea din Șoseaua Ștefan cel Mare a vândut peste 25.000 de bilete. Casele de la Stadionul Dinamo, precum și cele de la Arena Națională vor fi deschise până la ora meciului.

Dacă Peluza Cătălin Hîldan va fi cu siguranță umplută până la refuz, sectorul rezervat fanilor steliști va fi aproape gol. Numai 500 de bilete au fost achiziționate până la această oră de către suporterii roș-albaștrii.

Dinamo – Steaua este în direct în această seară, de la ora 20:30, pe DigiSport1.

Echipe probabile

Dinamo: Brănescu – Hanca, Nedelcearu, Maric, St.Filip – Nistor, Busuladzic, Palic – Rotariu, Nemec, Lazăr

Steaua: Niță – Popescu, Tamaș, Toșca, Momcilovic – Pintilii, Muniru – Ad.Popa, Boldrin, de Amorim – Golubovic

Share
Scris de
George Vintilă

Acest site foloseste cookies.

Read More