Connect with us
Doliu în lumea sportului. A murit un mare campion al tenisului românesc

Sport

Doliu în lumea sportului. A murit un mare campion al tenisului românesc

Lumea sportivă a mai pierdut un mare campion. După anunțul morții marelui antrenor Dan Lăzărescu care a venit ca un fulger pentru toți iubitorii de fotbal, România a mai înregistrat o pierdere. Cunoscut și sub pseudonimul Lalu, fostul tenismen Laurențiu Bucur a murit la 59 de ani, după ce vineri a ajuns la spital, din cauza unei tromboze la plămâni.

Doliu în lumea sportului. A murit un mare campion al tenisului românesc

Potrivit siteulului Federației Române de Tenis, „Lalu” a început să joace tenis la Clubul Dinamo București și are în palmares multiple titluri de campion național. În anul 1983, la Universiada de la Edmonton, Canada, Laurențiu Bucur și Adrian Marcu au fost medaliați cu bronz. Doi ani mai târziu, regretatul tenismen a reușit performanța de a se număra printre cei mai buni 300 de jucători din lume în clasamentul ATP.

Laurențiu a fost și antrenor, iar de-a lungul carierei sale, a organizat și turnee în Italia, la Roma. Mai apoi, s-a întors în țară, unde ți-a continuat activitatea local. În ultimii săi ani de viață, a participat la mai multe turnee de veterani, unde a reușit să mai obțină alte victorii naționale și internaționale.

Bunul său prieten, Adrian Marcu, a vorbit cu mult regret despre această pierdere. El a declarat că au vorbit ultima dată în urmă cu trei săptămâni, deși înainte de pandemie obișnuiau să se întâlnească foarte des. Acesta l-a descris pe Lalu drept un mare campion, care, deși uneori lăsa impresia că este delăsător și „bonom”, a reușit să-și formeze o carieră remarcabilă. Marcu a mărturisit că lumea tenisului e mai săracă fără Lalu și chiar crede că a pierdut unul dintre cei mai buni prieteni de-ai săi.

„Pentru mine în acea perioadă de tinereţe a fost unul dintre cei mai buni prieteni pe care i-am avut, am fost colegi şi la clubul Dinamo, şi la Cupa Davis. Eram tot timpul împreună, ne antrenam în fiecare zi, m-a ajutat foarte mult în cariera mea. A fost ca un frate. Era un băiat deosebit, cu un suflet foarte mare, dar atipic şi avea o inocenţă aparte, puţin aerian.”, a declarat Adrian Marcu.

 

Continue Reading
You may also like...

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sport

To Top