Connect with us

Sport

Doliu în sportul românesc. Omul care a făcut istorie s-a dus în Ceruri

Este doliu în sportul românesc. O mare valoare s-a stins din viață, lăsând în urmă multe lacrimi și regrete.

Doliu la Steaua

Este vorba despre fosta legendă a baschetului, stelistul Mihai Nedelf. Acesta a murit la vârsta de 86 de ani. Anunțul a fost făcut de CSA Steaua.

„Conducerea Clubului Sportiv al Armatei „Steaua” Bucureşti, alături de întregul colectiv de sportivi, antrenori şi tehnicieni, deplânge trecerea în nefiinţă a fostului antrenor Mihai Nedeff şi adresează un mesaj de compasiune rudelor, prietenilor şi tuturor celor care l-au cunoscut şi apreciat.

Mihai Nedeff a jucat pentru Steaua timp de un deceniu, între 1957 şi 1967, cucerind 10 titluri naţionale consecutive. El a adunat 258 de selecţii în echipa naţională, cea mai importantă performanţă a vremii fiind medalia de bronz din Cupa Campionilor Europeni, din 1961. La nivel de echipă naţională, în 1957 s-a clasat pe locul 5 la Campionatele Europene, cea mai bună clasare a tricolorilor la un turneu.

CITEȘTE ȘI: A murit unul dintre cei mai bogați oameni din lume

CITEȘTE ȘI: A murit un mare actor român

Mihai Nedeff a scris istorie pentru Steaua şi ca antrenor principal, între 1975 şi 1988, perioadă în care a cucerit 6 titluri de campion naţional şi i-a avut ca elevi pe Ermurache, Oczelak, Brănişteanu sau Netolitzchi. În asemenea momente, întreaga suflare stelistă este alături de familia îndurerată”, scrie siteul CSA Steaua.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sport

To Top