Connect with us
Euro 2020: Eriksen s-a prăbușit pe gazon, medicii îl resuscitează chiar acum LIVE UPDATE

Sport

Euro 2020: Eriksen s-a prăbușit pe gazon, medicii îl resuscitează chiar acum LIVE UPDATE

EURO 2020: tragedie pe teren. În timpul meciului Danemarca – Finlanda, jucătorul danez Christian Eriksen (29 de ani) s-a prăbușit pe gazon în minutul 41 al meciului.

UPDATE: Christian Eriksen. Oficialii naționalei Danemarcei au anunțat că jucătorul în vârstă de 29 de ani este conștient.

UEFA pregătește o întregă echipă medicală în cazul unor astfel de incidente

Care este starea lui Christian Eriksen. Opinia medicului: “Are o afecțiune cardiacă care nu a putut fi…

Reamintesc ca jucatorul danez a cazut inconstient in timpul meciului Danemarca – Finalnda EURO. Medicii l-au resuscitat timp de 18 minute, apoi l-au luat de pe teren.

„Totul este perfect organizat. Este dus la o unitate spitaliceasca anume nominalizata dinainte, la fel si specialistii de pe marginea terenului sunt pregatiti dinainte”, a declarat Pompiliu Popescu, fost medic al Echipei Naționale a României, care a intervenit în direct la DIGI24.

Mijlocașul lui Inter nu a fost lovit de alt jucător înainte de pica inconștient pe teren. Eriksen a rămas inconștient pe iarbă și nu a mai putut respira. Medicii l-au resuscitează aproape 20 de minute, înainte de a-l lua de pe teren. S-a apelat și la defibrilator.

Jucătorii Danemarcei nu se pot opri din plâns. Aceștia au format în zid în jurul lui Eriksen, pentru a nu fi filmat momentul în care colegul lor se zbate pentru viață.

Christian Dannemann Eriksen (n. 14 februarie 1992) este un fotbalist danez care evoluează la clubul Inter Milano în Serie A, pe poziția de mijlocaș. El a debutat la echipa națională de fotbal a Danemarcei în martie 2010, și a fost cel mai tânăr fotbalist de la Campionatul Mondial de Fotbal 2010 din Africa de Sud.

Echipa are multe staruri globale, însă Christian Eriksen se ridică deasupra tuturor. Iar jucătorul lui Inter Milano vine după un sezon în care a pus umărul la cucerirea titlului în Serie A după 11 ani și a trecut peste perioada de (in)adaptare din talia. În vârstă de 29 de ani, mijlocașul ofensiv are peste 100 de selecții în echipa națională. Eriksen este considerat o amenințare pentru orice adversar, fiind foarte bun la finalizare de la distanță, dar și un bun pasator pentru colegii lui.

Lotul Danemarcei la EURO 2020

Portari: Jonas Lössl (Midtjylland), Frederik Rønnow (Schalke), Kasper Schmeichel (Leicester)
Fundaşi: Joachim Andersen (Fulham), Nicolai Boilesen (Copenhagen), Andreas Christensen (Chelsea), Mathias Jørgensen (Copenhagen), Simon Kjær (AC Milan), Joakim Mæhle (Atalanta), Jens Stryger Larsen (Udinese), Jannik Vestergaard (Southampton)
Mijlocaşi: Anders Christiansen (Malmö), Thomas Delaney (Dortmund), Christian Eriksen (Inter Milan), Pierre-Emile Højbjerg (Tottenham), Mathias Jensen (Brentford), Christian Nørgaard (Brentford), Robert Skov (Hoffenheim), Daniel Wass (Valencia)
Atacanţi: Martin Braithwaite (Barcelona), Andreas Cornelius (Parma), Mikkel Damsgaard (Sampdoria), Kasper Dolberg (Nice), Andreas Skov Olsen (Bologna), Yussuf Poulsen (Leipzig), Jonas Wind (Copenhagen)

Citește și: EURO 2020 Grupele Euro, Program Meciuri și Rezultate. LIVE TEXT

Christian Dannemann Eriksen este un fotbalist profesionist danez care joacă pe postul de mijlocaș ofensiv la clubul de Serie A Inter Milano și la echipa națională a Danemarcei. Eriksen este capabil să joace și ca mijlocaș central sau mijlocaș mijlocaș de bandă într-un sistem 4-3-3.

Eriksen și-a început cariera la echipa olandeză Ajax, unde a câștigat Eredivisie în 2010-11, 2011-12 și în 2012-13 și s-a impus la comparații cu Michael Laudrup pentru rolul tradițional de număr 10. În 2014, Eriksen a ajuns la Tottenham și a fost numit jucătorul anului la club în sezonul său de debut.

În cei șapte ani petrecuți la club, a fost numit jucătorul anului în sezonul 2016-17 și a fost inclus în echipa anului 2017-18 a PFA. În sezonul 2018-19, Eriksen a devenit doar al doilea jucător, după David Beckham, care a înregistrat peste 10 pase decisive în patru sezoane succesive în Premier League și a fost un membru cheie al echipei care a ajuns în finala UEFA Champions League 2019. În ianuarie 2020, a semnat cu Inter Milano.

Eriksen a debutat pentru Danemarca în martie 2010 și a fost cel mai tânăr jucător de la Cupa Mondială FIFA 2010.[7] În perioada premergătoare Cupei Mondiale FIFA 2018, Eriksen a jucat un rol-cheie în timpul campaniei de calificare a națiunii.

Danemarca a ajuns până în 16-imile de finală, unde a fost învinsă de Croația după o lovitură de departajare la penalty-uri.[9] Eriksen a fost desemnat Jucătorul danez al anului în fotbal de cinci ori, un record.

La 28 ianuarie 2020, în condițiile în care contractul său cu Tottenham urma să expire peste șase luni, Eriksen a semnat un contract pe patru ani și jumătate cu Inter Milano, club din Serie A, care urma să-i aducă 10 milioane de euro pe sezon.

El a debutat la club în ziua următoare, intrând în locul lui Alexis Sánchez în a doua repriză în victoria cu 2-1 pe teren propriu cu Fiorentina, în sferturile de finală ale Cupei Italiei. 73] La 20 februarie 2020, Eriksen a marcat primul său gol pentru club, deschizând scorul în victoria cu 2-0 în deplasare cu Ludogorets Razgrad în Europa League.

A marcat primul său gol în Serie A la 1 iulie, în victoria cu 6-0 împotriva Brescia. 75] Pe 21 august, Eriksen a jucat în finala Europa League 2020, pierdută de Inter cu 2-3 în fața Sevillei, devenind primul jucător care a pierdut două finale consecutive în cele două competiții majore actuale ale UEFA;[nb 1] el pierduse finala Ligii Campionilor 2019 cu Tottenham în anul precedent.[76]

În decembrie 2020, Giuseppe Marotta a confirmat că Eriksen a fost adăugat pe lista de transferuri pentru 2021; cu toate acestea, coechipierul său Romelu Lukaku a sugerat anterior că dificultățile lui Eriksen la clubul italian se datorează barierei lingvistice[77].

Cristiana Aștefănoaiei este senior editor la huff.ro, până acum a mai fost prezentator TV la o televiziune locală din Galați, Redactor Șef la Revista Teo, Social Media Manager la conturile Air24 GATE SRL, precum STIRI24

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sport

To Top