Connect with us
Euro 2016: Franta, mai buna ca Romania. Statisticile spun totul

Știri

Euro 2016: Franta, mai buna ca Romania. Statisticile spun totul

Romania a pierdut cu Franta, scor 2-1, iar parerea generala a Tricolorilor despre prima partida de la Euro 2016, a fost ca un rezultat de egalitate era cel corect, avand in vedere cum s-a desfasurat meciul. Totusi, statisticile oficiale arata ca nationala Frantei a fost superioara la majoritatea capitolelor.

Astfel, vineri seara, pe Stade de France din Saint-Denis, in fata a 75.113 spectatori, dintre 15.000 au fost romani, Franta a sutat de mai multe ori spre poarta: 14-10 a fost raportul favorabil francezilor. Si la suturi pe poarta, jucatorii pregatiti de Didier Deschamps au fost mai buni decat romanii: 5-2.

Conform specialistilor de la UEFA, ”Les Bleus” au avut 5-4 la cornere si 5-1 la ofsaiduri. In ceea ce priveste posesia mingii, balanta a fost mai echilibrata: 59% pentru gazde si 41% pentru Romania. Franta a pasat mai precis decat adversara ei, procentajele fiind de 82%-67%. Gazdele turneului final au avut si mai multe pase decat elevii lui Anghel Iordanescu, 508 fata de 279. Tricolorii au fost mai activi pe teren si au alergat mai mult decat adversarii de vineri seara: 105 km pentru Romania si 104 pentru Franta.

La mingi recuperate, francezii au recuperat 54, iar romanii doar 42. Calitatea tehnica a gazdelor s-a vazut in statistica faulturilor: romanii au faultat mai mult (14-6) si au primit trei cartonase galbene, in timp ce francezii au primit doar unul.

Citeste si: Euro 2016: ce cred Stancu, Stanciu si Sapunaru despre esecul cu Franta

Euro 2016: selectionerul Frantei, mesaj superb pentru nationala Romaniei

De la echipa Frantei, Bacary Sagna a avut cele mai multe pase reusite (95%) din echipa Frantei, iar din formatia Romaniei, Florin Andone (90%).

Asa cum era normal, Dimitri Payet a fost desemnat jucatorul meciului. Fotbalistul echipei West Ham United a livrat o pasa de gol pentru Olivier Giroud si apoi a marcat golul victoriei in minutul 87, cu un sut direct la vinclu, fara replica pentru portarul Ciprian Tatarusanu. Despre cele intamplate pe teren, Payet a declarat: „A fost mult stres, multa presiune. Daca cineva ar fi spus ca se vor intampla asa cum s-au intamplat lucrurile, nu as fi crezut niciodata. In primele 15 minute am simtit ca este un meci greu, cu o echipa care se apara bine. Am ratat multe sanse, am fost egalati, dar apoi am putut inscrie datorita pregatirii noastre. Spectatorii ne-au ajutat foarte mult.”

Franta a invins nationala Romaniei cu 2-1 (0-0), vineri seara, pe Stade de France din Saint-Denis. Au marcat Olivier Giroud (57) si Dimitri Payet (89) si Bogdan Stancu (65 — penalty). Romania va juca urmatorul meci la data de 15 iunie, cu Elvetia, pe stadionul Parc des Princes din Paris, iar apoi va intalni Albania, la 19 iunie, la Lyon.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top