Connect with us
Euro 2016, premierul Frantei se asteapta la atentate

Știri

Euro 2016: premierul Frantei se asteapta la atentate

Riscul atentatelor teroriste pandeste Franta in continuare. Aceasta este informatia de importanta maxima pe care prim-ministrul Manuel Valls a transmis-o recent cetatenilor francezi. Declaratiile acestuia vin in contextul in care, mai ales de cand a inceput Euro 2016, masurile de securitate au fost si mai drastice ca de obicei. „Trebuie sa strangem latul si sa lasam Politiei si Serviciilor Speciale libertatea de a actiona, dar vor mai fi si alte atacuri. Multi nevinovati isi vor pierde vietile”, a anuntat premierul Manuel Valls, in cadrul unei interventii la Radio France International.

Premierul francez a intervenit si a lansat aceasta previziune macabra dupa ce un comandant al fortelor politienesti din suburbia pariziana Les Mureaux si sotia lui au fost ucisi recent de un vecin racolat de gruparea terorista Statul Islamic. Statisticile oficiale date publicitatii de autoritatile arata ca numai in ultimii trei ani, fortele de securitate franceze au reusit sa dejoace 15 atacuri teroriste. Din pacate pentru francezi, nu s-a putut face nimic la timp pentru a bloca atentatele din iarna anului 2015. Atunci, la data 13 noiembrie, 130 de oameni au fost ucisi pe strazile Parisului in sapte atacuri simultane declansate de o celula terorista a Statului Islamic.

Citeste si: Euro 2016: teroristii ISIS si legatura cu huliganii englezi

Adele a injurat teroristii din Statul Islamic in timpul unui concert de la Londra VIDEO

Si presedintele Frantei, Francois Hollande, a declarat zilele trecute ca, in ciuda eforturilor depuse de serviciile de securitate, exista in continuare riscul unor atentate teroriste: ”Aceasta amenintare, din nefericire, va fi pe termen lung. Asadar, trebuie sa luam toate masurile pentru ca acest Euro 2016 sa fie reusit.”

Pentru turneul final din Franta se estimeaza ca vor fi prezenti aproximativ 2,5 milioane de spectatori, care isi vor incuraja echipele nationale. Pentru protectia acestora, autoritatile franceze au decis mobilizarea a 90.000 de agenti de securitate, un numar impresionant de forte. De asemenea, o alta masura suplimentara a fost impusa de specialistii in securitate din Franta si se refera la folosirea unei tehnologii impotriva dronelor si care ar putea fi folosite de fanaticii jihadisti.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top