Connect with us
Fed Cup: România - Elveția. Programul meciurilor și cine televizează partidele

Sport

Fed Cup: România – Elveția. Programul meciurilor și cine televizează partidele

România și Elveția se întâlnesc la Cluj în barajul de promovare pentru Grupa Mondială a Fed Cup. Programul meciurilor care încep de sâmbătă, a fost stabilit la tragere la sorți.

Simona Halep şi Viktorija Golubic vor deschide sâmbătă meciul de tenis România – Elveţia din barajul de promovare în Grupa Mondială a Fed Cup, conform tragerii la sorţi efectuată vineri de primarul Emil Boc la Hotel Platinia din Cluj Napoca.

Irina Begu şi Timea Bacsinzky vor juca în partida a doua de sâmbătă.

Duminică, Simona Halep o va întâlni pe Timea Bacsinzky în prima partidă de simplu, iar Begu va juca cu Viktorija Golubic în a doua partidă de simplu.

La dublu, Simona Halep şi Irina Begu vor primi replica perechii Patty Schnyder/Jil Teichman.

Simona Halep (locul 1 WTA), Sorana Cîrstea (34 WTA), Irina Begu (38 WTA) şi Mihaela Buzărnescu (40 WTA) au fost convocate de căpitanul nejucător Florin Segărceanu şi de antrenoarea Alina Tecşor în echipa de Fed Cup a României pentru meciul cu Elveţia, programat la Cluj-Napoca în play-off-ul Grupei Mondiale

Lotul echipei Elveţiei pentru acest meci le cuprinde pe Timea Bacsinszky (46 la simplu, 136 la dublu), Viktorija Golubic (115 la simplu, 71 la dublu), Jil Teichmann (135 la simplu, 209 la dublu), Patty Schnyder (149 la simplu).

Patty Schnyder, în vârstă de 39 de ani, va reveni după o pauză de şapte ani în echipa de Fed Cup a Elveţiei, pentru meciul cu România.

Una dintre cele mai talentate jucătoare elveţiene, Belinda Bencic (71 WTA) este accidentată şi nu poate evolua la Cluj-Napoca.

Simona Halep, liderul absolut în clasamentul WTA. La ce distanță se află următoarea sportivă

Fed Cup România – Elveția: Begu, preferată în locul lui Cîrstea

Irina Begu a fost aleasă să joace în locul Soranei Cîrstea, deși „Sori” era mai bine clasată. Căpitanul nejucător Florin Segărceanu a explicat de ce a luat această decizie.

„E un raționament din punct de vedere tactic. Acest teren e un pic mai bun pentru stilul de joc al Irinei. Nu ne gândim că vom câștiga primele 3 meciuri. Le abordăm cu aceeași atenție pe toate 5”, a afirmat căpitanul nejucător.

„Mă așteptam să joc. Era prima idee, însă căpitanul decide. Eu mereu am venit la Fed Cup și nu a contat că am fost prima, a doua, a patra. Sunt aici, dacă echipa are nevoie să joc, joc. Dacă echipa are nevoie să bat din palme, bat din palme”, a declarat Sorana Cîrstea.

Întâlnirea dintre România şi Elveţia, meci din play-off-ul Grupei Mondiale, are loc în perioada 21-22 Aprilie 2018, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

Partida se desfăşoară după sistemul cel mai bun din cinci meciuri: primele două meciuri de simplu în ziua de sâmbătă (21 aprilie), urmând ca duminică (22 aprilie) să se dispute celelalte două meciuri de simplu şi meciul de dublu. Echipa care câştigă această întâlnire va juca din sezonul viitor în prima Grupă Mondială a Fed Cup.

În clasamentul pe naţiuni al Fed Cup, România ocupă locul 10, iar Elveţia este pe locul 6.

În primul tur al Grupei Mondiale II, la 10-11 februarie, România a învins Canada cu 3-1, în weekend, la Cluj, în timp ce Elveţia a fost învinsă de Cehia cu 3-1 în Grupa Mondială.

România şi Elveţia sunt la egalitate în meciurile directe, 3-3.

Cine televizează partidele din Fed Cup și la ce oră încep meciurile

Duelul România – Elveția din Fed Cup este televizat de Digi Sport 1.

Sâmbătă:

Simona Halep – Viktorija Golubic (13:00, Digi Sport 1)
Irina Begu – Timea Bacsinszky (15:00, Digi Sport 1)

Duminică

Simona Halep – Timea Bacsinszky (12:00, Digi Sport 1)
Irina Begu – Viktorija Golubic (14:00, Digi Sport 1)
Irina Begu / Simona Halep – Patty Schnyder / Jil Teichmann (16:00, Digi Sport 1)

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sport

To Top