Connect with us
FIFA și France Football nu au mai ajuns la un acord privind decernarea trofeului Balonul de Aur. Publicația franceză va continua să ofere premiul.

Sport

FIFA renunță la Balonul de Aur. Ce premiu va reintroduce

FIFA şi publicaţia France Football nu au ajuns la un acord privind prelungirea contractului de colaborare prin care cele două instituţii deceranau anual Balonul de Aur celui mai bun fotbalist din lume, informează as.com.

Grupul Amaury, care editează revista France Football, a anunţat că „Balonul de Aur” se întoarce acasă. Acest premiu a fost fondat în 1956, în acelaşi an în care a luat fiinţă Cupa Campionilor Europeni, devenită ulterior Liga Campionilor, scrie news.ro.

În 2010, FIFA s-a asociat cu France Football pentru a răsplăti cel mai bun fotbalist. Forul mondial a plătit peste 15 milioane de euro pentru a-şi asigura licenţa trofeului care se acorda pe baza votului căpitanilor şi selecţionerilor echipelor naţionale şi pe cel al jurnaliştilor. Doar Lionel Messi, de patru ori, şi Cristiano Ronaldo, de două ori, au fost laureaţii FIFA Ballon D’or.

As precizează că ruptura înţelegerii realizate de Joseph Blatter s-ar fi produs la dorinţa noului preşedinte al FIFA, Gianni Infantino.

Balonul de Aur va fi decernat în continuare de France Football, numai pe baza votului jurnaliştilor sportivi. FIFA ar putea reveni la propriul său premiu pentru cel mai bun jucător. Între 1991 şi 2009, forul mondial a decernat FIFA World Player.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sport

To Top