Finala Cupei României la rugby se va disputa la Iași. Care sunt echipele care se luptă pentru trofeu

27.03.2018
Finala Cupei României la rugby se va disputa la Iași. Care sunt echipele care se luptă pentru trofeu

Finala Cupei României la rugby, ediţia 2017-2018, se va disputa, vineri, la Iaşi, informează pagina de Facebook a echipei CSM Ştiinţa Baia Mare, una dintre finalistele competiţiei.

”Federaţia Română de Rugby a decis ca Finala Cupei României, ediţia 2017-2018, să se dispute la Iaşi, vineri 30 martie, ora 14,30. Meciul dintre CSM Ştiinţa Baia Mare şi CSM Bucureşti (echipă aflată în premieră într-o finală) se va juca pe stadionul Tepro”, menţionează sursa citată.

Iniţial, finala era prevăzută a se disputa pe 24 martie, dar a fost reprogramată, pe site-ul competiţiei interne figurând însă ziua de 31 martie.

CSM Ştiinţa Baia Mare s-a calificat în ultimul act al competiţiei după ce a trecut în semifinale, pe 17 martie, de CSA Steaua (16-7), în timp ce echipa CSM Bucureşti a învins-o, în cealaltă semifinală, chiar pe deţinătoarea trofeului şi campioana en titre, Timişoara Saracens, cu 27-22.

ȘTIRE ASEMĂNĂTOARE: Federaţia Română de Rugby este în doliu! Din păcate, a plecat prea devreme dintre noi

Federaţia Română de Rugby îşi exprimă regretul faţă de decesul medicului lotului naţional de rugby al României, Octavian Campian. În vârstă de 41 de ani, Tavi s-a stins din viaţă în această dimineaţă la Timişoara, în urmă unei boli necruţătoare, anunţă FRR printr-un comunicat de presă.

Medic specialist în medicină sportivă, Tavi s-a aflat alături de rugbyul românesc din 2005, participând în calitate de medic al loturilor naţionale la trei Campionate Europene, patru Mondiale de juniori şi o Cupă Mondială de seniori, cea din Anglia, din 2015.

Octavian Campian şi-a început activitatea la Federaţia Română de Rugby în februarie 2005, că medic al echipei României de U18, timp de peste 12 ani fiind permanent prezent alături de Stejari.

În ultimii cinci ani, Tavi Campian a fost medicul naţionalei de seniori a României, fiind alături de Stejari la toate turneele şi marile competiţii, inclusiv la turneul făcut în această vară, în luna iunie, în Japonia şi Canada.

Acesta a fost membru în Comisia Medicală a Federaţiei Române de Rugby şi timp de doi ani directorul Policlinicii de Medicină Sportivă din Timişoara, loc unde a şi lucrat timp de 10 ani, după încheierea rezidenţiatului în medicină sportivă.

Originar din Reşiţa, acesta va fi înmormântat în oraşul în care s-a născut

„Este o pierdere grea pentru noi, pentru rugby-ul românesc. Nu poţi să-ţi găseşti cuvintele în aceste momente, pentru că orice ai spune, este prea puţin faţă de ceea ce Tavi a făcut pentru noi. Pentru mine, el a fost omul care a îmbinat cel mai bine acţiunea întru medicină sportica cu pasiunea pentru rugby. Era un om dispus să muncească 24 de ore din 24 dacă situaţia o cerea şi era singurul om care era convins că indiferent ce se întâmplă din punct de vedere medical, o soluţie va fi găsită foarte rapid. Sâmbătă, la Bucureşti, pentru prima data în ultimii cinci ani, locul lui Tavi va fi gol”, a declarat dr. Alin Popescu, medic primar medicină sportivă, manager medical FRR, scrie cancan.ro

În semn de omagiu pentru Tavi Campian, la meciul de sâmbătă, 18 noiembrie, dintre România şi Samoa, de pe Stadionul Arcul de Triumf, va fi ţinut un moment de reculegere.

CITEȘTE ȘI: Rugby și box, interzis pentru fete! Decizia a nemulțumit pe toată lumea

Robert Lewandowski pleacă de la Bayern Munchen! Ce echipă uriașă îl dorește

Campionatul de fotbal al Greciei va fi reluat! Când va avea loc primul meci