Fostul antrenor Mircea Covătaru, printre victimele incendiului de la ATI Piatra Neamț

15.11.2020
Fostul antrenor Mircea Covătaru, printre victimele incendiului de la ATI Piatra Neamț

Fostul antrenor Mircea Covătaru se numără printre victimele cumplitului incendiu care a cuprins secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț. Fostul mare antrenor de lupte a Clubului Sportiv Ceahlăul din Piatra Neamț s-a stins în tragedia de sâmbătă, 14 noiembrie 2020. Incendiul devastator din unitatea spitalicească este a doua catastrofă după Colectiv.

Mircea Covătaru, printre victimele de la Neamț

Fostul mare antrenor de lupte, Mircea Covătaru, de la Clubul Sportiv Ceahlăul Piatra Neamț a murit în incendiul de la ATI. Potrivit Antena3, bărbatul era internat în Secția de Terapie Intensivă, când a izbucnit incendiul.

Mircea Covătaru a pus bazele secției de lupte a Clubului Sportiv Ceahlăul Piatra Neamț. În 1977, el a fost primul antrenor al secției care a scos în timp sportivi valoroși. Mircea Covătaru a început luptele la Rădăuți în 1963, iar un an mai târziu devenea campion național la tineret.

A mai luptat pentru Farul Constanța și Dinamo București, iar șapte ani a făcut parte din lotul României de seniori. Și-a început cariera de antrenor tot la Rădăuți, în 1972, iar din 1977 s-a ”legitimat” la CS Ceahlăul. A stat aici până în 1991, perioadă în care a coordonat activitatea unei secții care a produs sportivi care s-au și clasat pe podiumuri la importante întreceri internaționale.

În perioada 1980-1988, Mircea Covătaru a fost antrenor la loturile naționale, iar în intervalul 2016-2019 a fost antrenor la CS Ceahlăul. Dumnezeu să-l odihnească!

Iadul pe Pământ la Piatra Neamț

Sâmbătă, 14 noiembrie 2020 va rămâne o zi de doliu pentru România. Un incendiu izbucnit la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean Piatra Neamț a luat 10 vieți și a rănit alte câteva. Totul s-a produs foarte rapid. Autoritățile vorbesc despre un scurtcircuit care a stat la baza cumplitei tragedii din unitatea spitalicească.

Articolul continua dupa publicitate

Pacienții care au murit erau intubați, fiind bolnavi de coronavirus. Bilanțul tragediei este cumplit! 10 morți, dintre care 7 bărbați și 3 femei. Medicul care era de gardă în seara tragediei s-a luptat cu flăcările ca să salveze bolnavii. Bărbatul în vârstă de 42 de ani are arsuri pe 40% din suprafața corpului. El a fot transferat pentru îngrijiri, la un spital din Belgia, după ce noaptea trecută a fost operat în secția de mari arși de la Spitalul Floreasca din Capitală.