Connect with us
AC Milan, exclusă oficial din Europa League! Clubul a primit și o amendă

Știri

AC Milan, exclusă oficial din Europa League! Clubul a primit și o amendă

Echipa AC Milan a fost exclusă de UEFA din ediţia 2018-2019 a Europa League ca urmare a nerespectării fair-playului financiar, a anunţat miercuri forul fotbalistic european.

„Clubul este exclus de la viitoarea competiţie europeană inercluburi a UEFA pentru care s-ar califica în următoarele două sezoane (2018/19 sau 2019/20)”, a anunţat UEFA.

Clubul italian poate face apel la TAS.

Milan era calificată în grupele Europa League, după ce a încheiat pe locul 6 ultima ediţie din Serie A. De asemenea, clubul a primit și o amendă imensă, în valoare de 30 de milioane de euro, pentru încălcarea Fair Play-ului Financiar. Anunțul a fost făcut pe site-ul oficial al forului de la Nyon.

Citește și:

La finele lunii mai, dosarul echipei AC Milan, acuzată că nu respectă regulile fair-play-ului financiar, a fost transmis către instanţa de judecată şi control financiar al cluburilor, anunţa UEFA.

Camera de instrucţie a instanţei europene de control financiar al cluburilor (ICFC) a decis „să transmită dosarul lui AC Milan către camera de judecată pentru nerespectarea regulilor fair-play-ului financiar, vizând în special necesitatea unui echilibru financiar”, menţiona atunci UEFA într-un comunicat.

Citește și: Cu cine joacă FCSB și Viitorul în preliminariile Europa League

După examinarea probelor şi explicaţiilor furnizate de către club, camera de instrucţie a ICFC considera că circumstanţele nu permit încheierea unui acord cu clubul, aşa cum solicita gruparea italiană.

Judecătorii care s-au ocupat de acest caz considerau că există incertitudini cu privire la refinanţarea unui împrumut care trebuia să fie rambursat în octombrie 2018.

Clubul AC Milan, vândut în 2017 contra sumei de 740 de milioane de euro

În aprilie 2017, prestigiosul clubul din Milano a fost vândut de fostul premier italian Sergio Berlusconi, în schimbul sumei de 740 milioane euro, unor investitori chinezi, conduşi de misteriosul Li Yonghong.

De atunci, UEFA şi-a exprimat preocuparea faţă de stabilitatea financiară a consorţiului, care a cheltuit aproximativ 200 milioane euro, în vara anului trecut, pentru a recruta noi jucători şi care ar fi contractat un împrumut foarte mare de la fondul american de investiţii Elliott.

Cu ocazia unei reuniuni care a avut loc la sediul UEFA de la Nyon, Marco Fassone a estimat că actuala conducere a clubului plăteşte pentru erorile manageriale ale lui Silvio Berlusconi, declarând că „persoanele care au condus clubul înaintea noastră nu au respectat regulile”

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top