Connect with us
Antrenorul Thomas Tuchel a fost numit politic la PSG. Cine a luat decizia

Știri

Antrenorul Thomas Tuchel a fost numit politic la PSG. Cine a luat decizia

Fostul antrenor al echipei Borussia Dortmund, Thomas Tuchel, a semnat un contract pe doi ani cu echipa PSG. Alegerea lui Thomas Tuchel ca antrenor al clubului francez de fotbal Paris Saint-Germain din sezonul viitor, în locul spaniolului Unai Emery, ar fi fost decisă de Emirul Qatarului, Tamim al Thani.

Emirul, patronul lui PSG, l-a angajat pe Henrique de la FC Porto în iunie 2017 pentru a răspunde de transferuri la Paris Saint-Gerrmain. Portughezul l-a propus pentru postul de antrenor pe conaţionalul său Sergio Conceicao.

Dar însuşi emirul s-a implicat şi l-a ales pe Thomas Tuchel, a cărui numire nu va fi confirmată decât după încheierea actualului sezon, relatează sursa citată.

Consulul Qatarului din Germania, prieten cu Tuchel din 2014, a recomandat angajarea germanului fratelui mai mic al emirului, cel care a impus în final acest transfer.

Tehnicianul german de 44 ani, care a mai pregătit pe Dortmund şi Mainz, va semna un contract pe doi ani. Cu opţiune de un an suplimentar dacă atinge semifinalele Ligii Campionilor. Tuchel nu a mai antrenat din luna mai 2017, când a fost demis de Borussia Dortmund din cauza divergenţelor cu conducerea clubului.

În acest sezon, PSG a câştigat Cupa Ligii franceze şi are în campionat un avans de 14 puncte faţă de Monaco. Parizienii s-au calificat şi în finala Cupei Franţei din 8 mai, dar au fost eliminaţi în optimile Ligii Campionilor de Real Madrid.

Tuchel a fost dorit și de Bayern Munchen

Tuchel s-a aflat şi în vizorul lui Bayern Munchen, dar săptămâna trecută preşedintele clubului bavarez Karl-Heinz Rummenigge a dezvăluit că acesta nu mai este o opţiune pentru înlocuirea lui Jupp Heynckes, din cauză că a semnat pentru un alt club mare european.

Foto: Hepta.ro.

CITEȘTE ȘI: Manchester City – Liverpool și AS Roma – FC Barcelona, meciurile acestei seri de Liga Campionilor
Gheorghe Mulțescu este noul antrenor de la Astra Giurgiu
Antrenor de volei, acuzat de agresiune sexuală împotriva unor minore! Ce riscă vinovatul

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top