Connect with us
Japonia vrea să iasă din faza grupelor la turneul final al Campionatului Mondial din Rusia

Știri

Japonia vrea să iasă din faza grupelor la turneul final al Campionatului Mondial din Rusia

Selecţionerul naţionalei de fotbal a Japoniei, Akira Nishino, a declarat joi că vrea să reconstruiască echipa, cu două luni înaintea debutului Cupei Mondiale din Rusia.

„Vreau să reconstruiesc echipa în viteză maximă înainte de participarea la CM. Cu siguranţă, ne propunem să ieşim din grupe. Eu cred în puterea echipei”, a spus Nishino.

Luni, Federaţia de fotbal din Japonia a anunţat că îl înlocuieşte pe banca tehnică a naţionalei pe bosniacul Vahid Halilhodzic cu Akira Nishino, fost antrenor la Gamba Osaka.

Japonia urmează să joace contra Columbiei în primul său meci la CM, pe 19 iunie, apoi cu Polonia şi Senegal, în grupa H.

Niponii au ieşit din grupe doar de două ori la CM, în 2002 (competiţia fiind organizată de Japonia şi Coreea de Sud), când erau pregătiţi de antrenorul francez Philippe Troussier, şi în 2010 când pe banca tehnică se afla Takeshi Okada.

ȘTIRE ASEMĂNĂTOARE: Rusia va crea o „poliție turistică” pentru suporterii care merg la Cupa Mondială de Fotbal 2018

Autorităţile ruse au anunţat crearea unei „poliţii turistice”, cu ocazia Cupei Mondiale de Fotbal, care va avea loc în Rusia între 14 iunie și 15 iulie. Această poliție turistică va trebui să asigure securitatea tuturor suporterilor străini.

Potrivit ministrului de interne, Vladimir Kolokolţev, cel care va fi însărcinat cu înfiinţarea acestei forţe speciale, cei care vor fi selectaţi pentru misiuni vor trebui să cunoască mai multe limbi străine.

„Unitatea va fi alcătuită din agenţi ai Ministerului de interne care vorbesc mai multe limbi străine. Dacă va fi necesar le vom asigura cursuri de perfecţionare”, a spus purtătorul de cuvânt al Poliţiei ruse, Irina Volk.

Poliţia rusă nu se bucură de o mare încredere în rândul populaţiei, angajaţii având obiceiul de a fi destul de agresivi la controale de rutină sau acuzaţi că folosesc tactici brutale la manifestaţii paşnice, notează AFP.

Agenția adaugă că Rusia încearcă acum să-şi construiască imaginea unei ţări deschise şi primitoare, în ciuda recentei declanşări a tensiunilor diplomatice cu Occidentul.

Membrii „poliţiei turistice” îşi vor începe activitatea la sfârşitul lunii mai şi vor fi dislocaţi în zona stadioanelor şi în jurul hotelurilor unde vor fi cazaţi suporteri străini, în cele 11 oraşe care găzduiesc meciuri la CM 2018.

CITEȘTE ȘI: Campionatul de fotbal al Greciei va fi reluat! Când va avea loc primul meci
Se sparge supremația Messi – Ronaldo? Câștigător surpriză pentru Balonul de Aur 2018
Juventus – Real Madrid și FC Sevilla – Bayern Munchen, meciurile din Liga Campionilor de pe 3 aprilie (scor Live)

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top