Rusia va crea o „poliție turistică” pentru suporterii care merg la Cupa Mondială de Fotbal 2018

Ultimul update: marți 3 aprilie 2018 13:08 Data publicării: luni 2 aprilie 2018 18:31

Autorităţile ruse au anunţat crearea unei „poliţii turistice”, cu ocazia Cupei Mondiale de Fotbal, care va avea loc în Rusia între 14 iunie și 15 iulie. Această poliție turistică va trebui să asigure securitatea tuturor suporterilor străini.

Potrivit ministrului de interne, Vladimir Kolokolţev, cel care va fi însărcinat cu înfiinţarea acestei forţe speciale, cei care vor fi selectaţi pentru misiuni vor trebui să cunoască mai multe limbi străine.

„Unitatea va fi alcătuită din agenţi ai Ministerului de interne care vorbesc mai multe limbi străine. Dacă va fi necesar le vom asigura cursuri de perfecţionare”, a spus purtătorul de cuvânt al Poliţiei ruse, Irina Volk.

Poliţia rusă nu se bucură de o mare încredere în rândul populaţiei, angajaţii având obiceiul de a fi destul de agresivi la controale de rutină sau acuzaţi că folosesc tactici brutale la manifestaţii paşnice, notează AFP.

Agenția adaugă că Rusia încearcă acum să-şi construiască imaginea unei ţări deschise şi primitoare, în ciuda recentei declanşări a tensiunilor diplomatice cu Occidentul.

Membrii „poliţiei turistice” îşi vor începe activitatea la sfârşitul lunii mai şi vor fi dislocaţi în zona stadioanelor şi în jurul hotelurilor unde vor fi cazaţi suporteri străini, în cele 11 oraşe care găzduiesc meciuri la CM 2018.

CITEȘTE ȘI: Iker Casillas joacă cel de-al 1000-lea meci din carieră

Iker Casillas, fostul căpitan al selecţionatei Spaniei, va disputa luni seara cel de-al 1.000-lea meci oficial din cariera sa, alături de actuala sa echipă, FC Porto, care va înfrunta formaţia Belenenses, în campionatul de fotbal al Portugaliei, informează cotidianul Marca.

Casillas, care va împlini 37 de ani luna viitoare, a disputat 725 de meciuri în tricoul lui Real Madrid, club la care şi-a petrecut cea mai mare parte a carierei (1999-2015), 107 alături de FC Porto şi alte 167 în tricoul reprezentativei Spaniei, cu care a cucerit două titluri de campion european (2008, 2012), precum şi titlul de campion al lumii, în 2010.

El este al doilea fotbalist spaniol ca număr de meciuri oficiale, după fostul atacant Raul Gonzalez, care a disputat 1.033 de partide oficiale, pentru Real Madrid (741), Schalke 04 Gelsekirchen (98), Al Sadd (60), New York Cosmos (32) şi selecţionata Spaniei (102).

Raul şi Casillas sunt urmaţi de mijlocaşul Xavi Hernandez (956 meciuri oficiale) şi de portarul Andoni Zubizarreta (968), alte două legende ale fotbalului spaniol.

CITEȘTE ȘI: Doliu în lumea fotbalului! Antrenorul Emiliano Mondanico s-a stins din viață

Edi Iordănescu a plecat de la Astra. Ce i-a reproșat patronul Ioan Niculae

Gest incredibil pentru Davide Astori! Ce va face echipa națională a Italiei, în memoria fotbalistului

 

Sursa: agerpres.ro
Comentarii