Connect with us
Meciul UTA - ASU Poli Timișoara, oprit după ce timișorenii au ieșit de pe teren, din solidaritate cu suporterii VIDEO

Știri

Meciul UTA – ASU Poli Timișoara, oprit după ce timișorenii au ieșit de pe teren, din solidaritate cu suporterii VIDEO

Meciul UTA Arad  – ASU Poli Timișoara din Liga a II a fost oprit în minutul 60, după ce timișorenii au părăsit terenul în semn de solidaritate cu fanii lor care nu au fost lăsați să intre la meci.

Meciul s-a disputat la Șiria, iar timișorenii au primit doar 70 de bilete. Aceștia au reușit, însă, să facă rost de peste 300 de bilete, dar jandarmii nu le-au permis accesul pe stadion.

Galeria utistă, rivală tradițională a Timișoarei, s-a solidarizat cu fanii violeților și a refuzat să ia parte la meci.

În minutul 60 al meciului, antrenorul Antonio Foale și-a chemat jucătorii la margine, iar apoi timișorenii au părăsit suprafața de joc, centralul partidei fluierând finalul prematur al derby-ului.

ASU Poli Timișoara este o echipă susținută financiar de fanii timișoreni care nu au acceptat-o pe ACS Poli Timișoara, fostă AC Recaș, echipa din prima ligă susținută de primărie. Pentru gestul făcut, echipa de pe Bega va pierde oficial cu 3-0 partida și riscă depunctarea.

Scandal în Liga 1. Dan Petrescu își anunță plecarea din România și face acuzații grave. MM Stoica i-a dat replica

Gest fără precedent: UTA s-a solidarizat cu Poli

Fanii arădeni au protestat față de decizia Jandarmeriei și s-au solidarizat cu timișorenii, reclamând abuzurile care au loc asupra suporterilor, din partea jandarmilor.

Iată comunicatul acestora:

Suporter Club UTA și membrii peluzei nu sunt de-acord cu permiterea accesului în stadion a doar 70 de suporteri timișoreni, dacă numărul celor care dețin bilete valabile este mai mare.

Atragem atenția că din punct de vedere legal nu se poate opri accesul în stadion al suporterilor neinterziși prin lege, care au bilet sau abonament valabile, dacă nu domiciliază pe raza județului unde se joacă meciul. Astfel de abuzuri s-au mai întâmplat și în alte stadioane din țară, oprindu-se inclusiv accesul suporterilor UTA-ei la unele meciuri.

Există și suporteri utiști cu buletin de Timiș și e absurd ca și aceștia să rămână pe dinafara stadionului.

Fotbalul fără suporteri nu înseamnă nimic, vedem asta de fiecare dată când se joacă meciuri în Liga I sau Liga a II-a. De aceea, indiferent de istoria mai veche sau mai recentă a rivalității cu suporterii echipei Poli, considerăm normală prezența acestora pe stadion și ne-o dorim, astfel încât să avem un meci care să se apropie măcar din acest aspect de marile meciuri UTA – Poli din trecut.

Dacă nu vor intra în stadion toți suporterii echipei Poli Timișoara care dețin bilet valabil pentru meciul UTA – Poli, peluza arădeană va ieși la rândul ei din stadion. Un meci UTA – Poli trebuie să rămână un derby al suporterilor, fie în stadion (chiar dacă la Șiria, dar de acest aspect ne vom mai ocupa cu alte ocazii), fie lângă stadion – dacă va fi cazul.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top