Connect with us
Germania va organiza Euro 2024. Nemții au câștigat în fața turcilor

Sport

Germania va organiza Euro 2024. Nemții au câștigat în fața turcilor

Germania a fost aleasă drept gazda turnului final de fotbal al EURO 2024 câştigând în faţa contracandidatei Turcia, prin votul exprimat de membrii Comitetului executiv al UEFA reuniţi joi la Nyon.

Votul a fost dat după ce, timp de 15 minute, reprezentanţii celor două ţări candidate şi-au expus planurile pentru organizarea turneului şi după ce membrii Comitetului au studiat dosarele depuse şi evaluările tehnice.

În favoarea Germaniei au existat 12 voturi, Turcia primind doar 4, un vot fiind invalidat.

”Am avut două candidaturi extrem de puternice”, a spus preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin, referindu-se la ”două naţiuni fotbalistice”, înainte de a anunţa câştigătorul.

Germania a mai găzduit EURO 1988, iar Munchen se află printre oraşele unde se vor disputa meciuri la ediţia din 2020. De asemenea, Germania a organizat două Cupe Mondiale, în 1974 şi 2006.

Turcia ratează pentru a patra oară consecutiv obţinerea statutului de ţară gazdă a unui turneu final al EURO, ministrul pentru tineret şi sport, Mehmet Kasapoglu, catalogând rezultatul votului drept unul ”trist”.

„Rezultatul este unul trist pentru UEFA şi pentru EURO 2024. Forţa noastră şi calitatea în ceea ce priveşte organizarea sunt evidente. Avem stadioane, avem facilităţi, ca ţară nu eram cu nimic mai prejos”, a spus Kasapoglu.

Oficialii de la Berlin au salutat votul Comitetului executiv (CE) al UEFA exprimat joi prin care Germania a fost aleasă ţara organizatoare a turneului final de fotbal al EURO 2024, în detrimentul Turciei.

„Mulţumesc CE al UEFA pentru această incredibilă încredere. Simt un sentiment de responsabilitate. Vom face totul pentru a ne ridica la nivelul aşteptărilor, pentru a justifica această încredere”, a spus preşedintele Federaţiei germane de fotbal (DFB), Reinhard Grindel.

”Vom avea ocazia să arătăm tuturor valorile noastre: deschiderea către lume, toleranţa, libertatea şi respectul. Vrem să facem din acest turneu un turneu pentru toţi europenii. Sunt deosebit de mulţumit de faptul că DFB a profitat de oportunitatea acestui EURO pentru a include în candidatura sa şi o strategie pentru apărarea drepturilor omului. În aceste zile este un semnal bun”, a afirmat Heiko Maas, ministrul Afacerilor externe.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sport

To Top