Sport

Gigi Becali vrea să cumpere echipa Metaloglobus (Liga a III a)

Gigi Becali a declarat că este în negocieri pentru a cumpăra echipa Metaloglobus București, aflată pe primul loc seria a II a a Ligii a III a.

Becali vrea să facă acest lucru pentru a transfera jucători la această echipă pe care să-i împrumute apoi la Steaua. Prin această strategie, latifundiarul din Pipera ar evita să piardă sumele investite în fotbaliști, în cazul în care va fi obligat să plătească 37 de milioane de euro, despăgubiri pentru utilizarea mărcii Steaua.

“Eu nu am mai făcut oferte pentru că până nu se rezolvă problemele astea juridice, nu mai dau bani. Sau dacă investesc, investesc într-o echipă de divizia B, îi cumpăr jucătorii şi îi dau împrumut la Steaua. Pentru că este posibil orice în România. Mă aştept la orice. Echipa de liga a II-a stai să o iau, că sunt în tratative şi o întăresc cu jucători tineri. Nu are legătură cu Berceniul.

E o echipă care e pe locul întâi în liga a III-a, Metaloglobus. Să vedem dacă mă înţeleg cu ei. Eu fac fotbal în continuare, că se numeşte cum se numeşte nu am nicio treabă. Ei (n.r. – CSA Şi MApN) pentru suporteri fac rău, pentru copiii care vor Steaua fac rău. Steaua nu va mai exista după aia. Dacă nu vor să existe echipa Steaua, să nu existe”, a spus Becali la Digi Sport.

Stadionul echipei Metaloglobus București

El a mai susținut că i s-a propus preluarea brandului Rapid, titulatură sub care ar fi urmat să evolueze actuala echipă antrenată de Laurențiu Reghecampf, dar că nu a fost de acord.

“Rapidul a trimis la mine pe cineva, care mi-a spus că suporterii vor ca echipa asta să-i spun Rapid. Eu niciodată nu fac aşa ceva. Să mă duc la ei, că au vorbit ei, că stadionul Giuleşti, că echipa asta, să iau brandul Rapid şi să mă transform. Dar eu nu fac asta, eu nu sunt trădător, nu sunt laş. Eu voi fi Steaua până la capăt. Chiar dacă nu se va mai numi Steaua, oamenii vor veni mai mulţi”, a mai spus Gigi Becali.

La 21 decembrie, Curtea de Apel Bucureşti i-a interzis omului de afaceri Gigi Becali să mai folosească numele „Steaua” şi „Steaua Bucureşti” în denumirea societăţii comerciale care administrează clubul de fotbal, SC Fotbal Steaua Bucureşti SA, şi în cea a echipei FC Steaua, înscrisă la asociaţiile şi federaţiile sportive (FRF şi LPF). Becali ar putea folosi cele două denumiri doar cu acordul CSA Steaua.

Gigi Becali renunță la Harlem Gnohere

În ceea ce privește transferurile, Becali a spus că fundașul Junior Morais (Astra) va evolua din vară la echipa sa și că a renunțat la Harlem Gnohere (Dinamo), care cerea 100 de mii de euro la semnătură.

El a mai precizat că încearcă să-l dea la schimb pe Boldrin cu Teixeira și că nu știe dacă Budescu va juca la Steaua, întrucât acesta nu-i mai răspunde la telefon. El a anunțat și numele celor care vor părăsi Steaua.

„Acum pleacă cinci jucători, Dan Popescu, Mitrea, Aganovici, Golubovici, Bourceanu. Nu ştiu unde pleacă Aganovici, să plece unde vrea”, a spus Gigi Becali.

 

Acest articol a fost actualizat la: 2017-01-04T13:34:49+02:00 13:34

Vezi comentarii

  • Deci se adeverește ceea ce s-a spus prin presă zilele trecute: ciobanu' cumpără o echipă din ligile inferioare. Acuma să vedem cum o să sune un cv de fotbalist: de la Metaloglobus s-a transferat la Anderlecht.

Share
Scris de
Catalin Nae

Acest site foloseste cookies.

Read More