Connect with us
Grădina zoologică din Moscova i-a adus un omagiu portarului Igor Akinfeev

Sport

Grădina zoologică din Moscova i-a adus un omagiu portarului Igor Akinfeev

Moment unic și get pe măsură! Un vultur de stepă din grădina zoologică a Moscovei a fost botezată Igor Akinfeev, în onoarea portarului rus pentru prestaţia din meciul cu Spania, din optimile Cupei Mondiale de fotbal 2018, prin care a ajutat echipa gazdă să se califice în sferturile de finală pentru prima oară, relatează EFE.

Rusia a învins Spania cu 4-3 la loviturile de departajare, după ce la finalul timpului regulamentar şi după prelungiri s-a consemnat remiza, 1-1.

”Suntem mândri de selecţionata noastră. Victoria cu Spania a avut impact în toată ţara şi a unit milioane de oameni.

Nu am putut să participăm la această mare realizare şi am decis să dăm numele lui Igor Akinfeev unui pui de vultur de stepă născut acum o lună, în onoarea lui’‘, a declarat directoarea grădinei zoologice, Svetlana Akulova.

La încheierea Mondialului, se va instala o placă cu numele lui Akinfeev la colivia vulturului. Această specie de vultur este pe cale de dispariţie în Rusia.

Akinfeev, 32 ani, a devenit un erou al Rusiei, după ce în meciul cu Spania, disputat pe 1 iulie la Moscova, a parat loviturile de la 11 m şutate de Koke şi Aspas.

În sferturi, Rusia va juca împotriva Croaţiei, pe 7 iulie, la Soci.

Rusia nu s-a pregătit pentru lovituri de departajare înaintea meciului cu Spania

Rusia nu s-a pregătit pentru lovituri de departajare înaintea meciului cu Spania din optimile de finală ale Cupei Mondiale 2018, a declarat marţi portarul Igor Akinfeev, care a fost eroul calificării echipei gazdă, salvând două şuturi de la punctul cu var, scrie Reuters.

„Categoric, noi nu ne-am antrenat pentru lovituri de departajare”, a spus Akinfeev, care a adăugat că echipa sa a sperat să se impună în timpul regulamentar. „Meciul a fost însă lung şi toate emoţiile au dispărut în aceste 120 de minute”, a afirmat goalkeeperul.

Rusia a învins surprinzător Spania cu scorul de 4-3 la loviturile de departajare, 1-1 (1-1, 1-1), după prelungiri, duminică, pe Stadionul Lujniki din Moscova.

Rusia a reuşit astfel cel mai bun rezultat al său la Cupa Mondială după destrămarea Uniunii Sovietice.

Akinfeev a opinat că ar fi bine ca euforia care a cuprins Rusia să se tempereze înaintea meciului cu Croaţia din sferturi de finală.

Citește și: Spania – Rusia scor final 1-1 (3-4 d.l.d) Rezumat Video. Spaniolii, eliminaţi de la CM 2018

„Să lăsăm asta deoparte, vă rog, şi să ne concentrăm pe următorul meci”, a spus Akinfeev, potrivit căruia meciul cu Spania „este deja istorie şi vrem să scriem o nouă istorie acum”.

„Nu e niciun secret că fiecare victorie aduce mai multă încredere. Mai ales victoria cu Spania”, a spus mijlocaşul Iuri Gazinski.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sport

To Top