Handbal feminin: Romania, in semifinalele Campionatului Mondial de tineret

13.07.2016
Handbal feminin: Romania, in semifinalele Campionatului Mondial de tineret

Echipa Romaniei de handbal feminin s-a calificat in semifinalele Campionatului Mondial de tineret din Rusia, dupa ce a invins Croatia in sferturi, scor 21-20.

Tinerele handbaliste au reusit sa intre la pauza cu avantaj (11-10) dupa ce au fost conduse de mai multe ori pe parcursul primei reprize. In repriza secunda, „tricolorele” au jucat mai bine si s-au impus in fata jucatoarelor din fosta republica iugoslava.

Vezi si: CSM BUCURESTI, CAMPIOANA EUROPEI LA HANDBALL

Alina Ilie a fost cea mai buna marcatoare a Romaniei, cu 8 goluri. Pentru echipa antrenata de Ion Craciun au mai inscris Alexandra Dindiligan — 5 goluri, Cristina Laslo — 3, Andreea Taivan — 2, Anca Polocoser — 2, Lorena Ostase — 1.

Pentru Croatia au marcat Paula Posavec — 6 goluri, Stella Posavec — 5, Dora Kalaus — 3, Marija Ljubicic — 3, Larissa Kalaus — 1, Andrea Pavkovic — 1, Sara Senvald — 1.

Echipa de handbal feminin a Romaniei va lupta pentru un loc in finala cu Danemarca, selectionata care a trecut de Suedia cu 22-15. Meciul se disputa joi, de la ora 17.30. In cealalta semifinala, Rusia infrunta Germania.