Connect with us
Handbal: Verdict dur de la medici pentru Cristina Neagu. Cât va lipsi

Sport

Handbal: Verdict dur de la medici pentru Cristina Neagu. Cât va lipsi

Cristina Neagu s-a accidentat grav în meciul cu Ungaria de la CE de handbal feminin, încheiat cu înfrângerea României, scor 29-31.

Din păcate, verdictul medicilor este unul dur. Neagu are ruptură de ligamente la genunchiul drept, iar timp de cel puțin șase luni nu va putea juca.

Astfel, România va înfrunta Rusia în semifinalele Europeanului din Franța fără cea mai bună jucătoare a sa.

Considerată drept cea mai bună handbalistă din lume în acest moment, Neagu nu va pleca în România. Ea va rămâne în Franța și va merge la Paris, alături de restul echipei noastre.

Cristina vrea să fie lângă colegele sale și să le încurajeze.

Naţionala feminină de handbal a României s-a calificat, miercuri seara, în semifinalele Campionatului European de handbal feminin – EHF EURO 2018 din Franţa, după ce Olanda a învins Germania cu scorul de 27-21 (13-11), la Nancy, în ultimul meci din Grupa principală 2.

Tricolorele au pătruns în careul de aşi, în ciuda faptului că au fost învinse de Ungaria cu 31-29 (17-17), tot miercuri, la Nancy.

România, care a pierdut-o pe Cristina Neagu, accidentată, va juca vineri, în semifinale, cu campioana olimpică en titre Rusia, câştigătoarea primei grupe principale, în timp ce Olanda va primi replica Franţei, clasată pe locul secund în prima grupă, în cealaltă semifinală.

România a pierdut-o pe Cristina Neagu și a fost învinsă de Ungaria

România a început în forţă meciul cu rivala istorică Ungaria şi a controlat fără probleme primele 20 de minute, conducând şi la cinci goluri, 11-6 (min. 15), cu 13-9 (20), dar a fost egalată în finalul primei reprize şi scorul la pauză a fost de 17-17.

Ungaria a început mai bine partea secundă şi a condus în premieră, 18-17 (32), iar de la 20-20 (36) a reuşit cinci goluri consecutive, desprinzându-se la 25-20 (42).

România a încercat să revină pe tabela de marcaj, a egalat, 27-27 (53), dar a pierdut-o pe Neagu, accidentată grav la genunchiul drept, după un fault comis de Planeta, iar absenţa sa a fost resimţită acut de tricolore, care s-au înclinat cu 29-31, ratând şi o aruncare de la 7 metri în ultimele secunde (patru în total).

Cea mai bună jucătoare a meciului a fost desemnată Eva Kiss, portarul echipei maghiare.

1 Comment

1 Comment

  1. Paul M. Vasile

    2018-12-13T12:33:57+02:00 at 12:33

    Este dureros cand iti pierzi cea mai buna handbalista din lot .As fi preferat sa nu ajungem in semifinale dar Cristina sa fi fost teafara .
    Recuperare rapida Cristina !

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sport

To Top