Connect with us
Ilie Dobre spune adio radioului: "Ies cu capul sus din scenă"

Sport

Ilie Dobre spune adio radioului: „Ies cu capul sus din scenă”

Meciul dintre FCSB și Dinamo, încheiat cu scorul de 3-3, a fost ultimul derby comentat de celebrul Ilie Dobre la Radio România Actualități.

După 34 de ani de activitate în radio, comentatorul sportiv se va pensiona la finalul lunii septembrie, afirmând că vrea să lase loc tinerelor generații.

Aproape de pensionare și de ieșirea din scenă la finalul lunii septembrie, Dobre se declară emoționat:

„Am făcut totul cu pasiune pentru Măria Sa radio-ascultătorul! Tot ce am făcut în viața asta a fost pentru cei care mă ascultau și pentru care trebuia să comentez perfect ca să-și imagineze ceea ce vedeam eu.

 Am trecut în viața asta prin multe obstacole, prin multe șicane, dar am reușit să le depășesc cu bine. Am transmis mereu cu patimă, am trăit meciul pentru că radioul a însemnat totul pentru mine.

Acum mă retrag, trebuie să fac loc tinerei generații. Ies cu capul sus din scenă, dar nu aș mai rămâne chiar dacă aș fi dorit la Radio România Actualități.

Nici pentru un miliard, sunt demn și renunț atunci când trebuie să o fac”, dezvăluie Dobre, într-un interviu acordat pentru Gazeta Sporturilor.

Ilie Dobre, un om al recordurilor

Ilie Dobre a fost inclus de World Record Academy, cea mai cunoscută organizație din lume care certifică recordurile mondiale, în Cartea Recordurilor.

Comentatorul este primul român care a stabilit 10 recorduri mondiale omologate, în 2014 i-a fost acordat şi premiul „Omul Anului în Media”, pentru promovarea sportului, a valorilor morale, a fair play-ului și a valorilor sociale în sport.

Pe lângă aceste distincții, Ilie a intrat în Cartea Recordurilor pentru transmisiunea directă la radio a unui gol fără respirație (35 secunde şi 6 zecimi) și pentru transmisiunea directă la radio a unui gol cu o singură respirație (1 minut şi 8 secunde).

Pasionat încă de mic de fotbal, Ilie Dobre a lucrat mai întâi ca profesor de istorie la Liceul de Petrol din Videle, apoi s-a angajat la radio, pentru a-și urma marea sa pasiune.

Debutul și l-a făcut la postul public în anul 1984, de atunci devenind una dintre cele mai cunoscute voci ale emisiunii fotbalistice „Fotbal minut cu minut”.

Vezi și: FCSB – DINAMO scor final 3-3, etapa 2. Rezumat video. Derby spectaculos

1 Comment

1 Comment

  1. emy

    2018-07-31T16:10:35+03:00 at 16:10

    Adio, si nu am cuvinte . E laudabil ca in sfarsit ti-ai dat seama ca nu ai calitati pentru transmisii sportive. Nici nu-mi mai amintesc de cate ori ai facut erori in timpul transmisiilor, de cate ori ai urlat „gooo…ol” fara sa fi fost, de cate ori greseai si cand spuneai scorul sau confundai echipele, etc. Ai fost tolerat pentru ca erai mai in varsta si mai vachi in radio, pentru ca esti cu adevarat un fanatic al fotbalului si pentru daruirea ta . In privinta transmisiilor te-ai remarcat doar prin durata urletului la marcarea unui gol, indiferent daca era un gol venit din actiune sau din penalty, ori autogol. Ar fi trebuit sa te rezumi doar la coordonare din studio, pentru ca ai o pregatire deosebita si, sa lasi alti colegi sa transmita in direct . Deasemenea ai calitati scrietoresti si iti recomand sa continui sa scrii despre fotbal si sa faci interviuri . In rest, iti urez multa sanatate si sa ai parte de o pensie linistita .

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sport

To Top