Connect with us

Sport

Ilie Năstase, anchetat pentru comentarii rasiste: „Aştept o condamnare la 10 ani de închisoare”

Ilie Năstase este anchetat de Federația Internațională de Tenis, după ce a făcut comentarii rasiste referitoare la sarcina Serenei Williams.

Scandalul, care a ajuns până în presa internațională, a izbucnit după un comentariu nepotrivit al lui Năstase. În timp ce Simona Halep răspundea unei întrebări pe această temă la o conferinţă de presă, Năstase s-a întors spre unul dintre colegii săi și a spus în limba română: „Să vedem ce culoare va avea: cea a ciocolatei sau cea a laptelui.” a rostit Ilie Năstase.

Fostul lider al clasamentului mondial a răbufnit la auzul acestor vești. El a dat vina pe jurnaliștii britanici pentru izbucnirea acestui scandal (în contextul în care România înfruntă Marea Britanie în Fed Cup, în acest weekend) și a spus, ironic, că se așteaptă să fie condamnat la închisoare 10 ani.

„Aia sunt niște cretini (n.red jurnaliștii britanici). Ăia vor senzație și asta i-a interesat. Au vrut scandal înaintea meciului. Serena este neagră, el (n.red partenerul sportivei) e alb, copilul o să iasă ciocolatiu. Unde e rasismul? Așa fac, vor scandal. Și cu cât sunt mai mult implicați românii, cu atât vor mai mult. O să îi dau în judecată? Să mă suspende pe mine federația la 70 de ani?

Aştept o condamnare la 10 ani de închisoare. Asta este o declaraţie rasistă pentru dumneavoastră? Eu sunt benevol antrenor la Federaţie. Am dat din timpul meu şi am fost şi eu numărul 1. Ce are una cu alta? Ei au probleme. Aţi văzut acele probleme cu armele, cu Anglia. Vă spun sigur că asta se întâmplă. Şi cu cei de acolo, cu românii care nu sunt lăsaţi să muncească în Anglia. Asta-i discriminarea.

De 40 de ani de când mă cunosc cu Arthur Ashe, îi spuneam Ciocolatino şi nu s-a supărat nimeni. Cei de la BBC o dau cum vor ei. N-au dat ştirea cum trebuia s-o dea. N-a fost intenţia mea să o jignesc pe Serena Williams, mai ales că o cunosc foarte bine, îl ştiu şi pe taică-su. Nu înţeleg de ce a apărut acest scandal exact acum, înaintea meciului dintre Simona Halep şi Heather Watson.”, a declarat Ilie Năstase.

Citește și: Ilie Năstase, probleme grave de sănătate: „Din păcate, specialiştii de acolo mi-au confirmat”

Citește și: Răsturnare de situație! Ce au făcut Brigitte Sfăt și Ilie Năstase!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sport

To Top